
„Există în aceste zile un proiect care se discută la Guvern și în CNI. FC Argeș va avea în doi ani și jumătate unul dintre cele mai moderne stadioane din România, cu 15.000-17.000 locuri, omologat pentru Europa League, iar în Champions League doar până la faza grupelor. Va fi un stadion care nu va mai avea pistă de atletism”. Acestea au fost cuvintele lui Viorel Tudose, principalul sponsor de la FC Argeș, când a fost intrebat de construirea unui nou stadion în Pitești. Cum deține domnul aceste informații fără a contribui la construirea stadionului este o mare curiozitate pentru mine, dar trecem peste.
Această declarație are atâtea lucruri greșite că până și citirea ei creează confuzie, dar să și analizăm ce a fost spus. Pe scurt, să faci stadioane din gură e foarte ușor, pe hârtie însă… Ce am văzut scris în acest anunț este un populism înfășurat cu prostii și speranțe că într-un final o să fie bine care au ținut orașul acesta pe loc 30 de ani. Nu contest că stadionul poate se va realiza până la data menționată ( am dubii totuși ), însă două lucruri menționate de Viorel Tudose ar trebui să cauzeze discuții și să îi facă pe oameni să își pună întrebări. Primul și poate cel mai logic ar fi: de ce ai face un stadion care poate găzdui meciuri de grupele Champions League la Pitești și să cheltui o parte din contribuțiile oamenilor fără măcar să îi întrebi ? Știu că a venit Real Madrid în Trivale acum 40 de ani, dar chiar crede cineva că în următorii 5-10 ani va juca FC Argeș în Champions League ? Să fim serioși, clubul era în Liga 4 în 2016, iar acum avem ambiții de cupele europene. În momentul de față, cred că ne-am mulțumi și cu Cupa Intertoto, nu era nevoie de o astfel de aroganță.
Al doilea aspect, care mă neliniștește mai tare decât primul, este de ce am scoate pista de atletism ? Pitești este un oraș de fotbal, dar eliminarea unui asemenea punct de interes ar constitui o pierdere imensă pentru oraș. Să nu uităm că Piteștiul în acest moment găzduiește etapă de CE de atletism. Credeți că mutarea pistei de atleism în spatele stadionului, pe un teren unde încap maximum 100 de oameni ne-ar menține acest drept ? Drept care a fost câștigat prin banii populației, întrucât montarea zonei a fost o cheltuială a primăriei. Practic, o bună parte din aportul oamenilor va fi aruncată pe geam. Dar așa se întâmplă în România, atunci cand orgoliile depășesc normalul, iar ce s-a făcut bine în trecut se șterge cu buretele pentru că aparține unei administrații vechi, iar noi, noii conducători, nu vrem să recunoaștem aceste merite. Cei ce plătesc nu beneficiază de ce au cumpărat, iar dacă e să analizăm asta la rece, e o problemă.
Nu știu neapărat dacă ceilalți locuitori ai orașului îmi vor împărtăși viziunea, dar cred că ieșim pe minus dacă planul primarului este aprobat. Nu știu nici câtă lume este interesată de acest subiect, dar cu siguranță nu e destulă, iar această indiferență se plătește. Dovada vie este stadiul în care orașul nostru se află actualmente. Echipa să meargă bine că în rest…