Fin ?

Pentru prima oară după 16 ani de zile, Uefa Champions League nu îl va avea în sferturile de finală pe măcar unul dintre cei mai buni jucători din istoria competiției. 15 ani. O luptă constantă pentru cel mai bun din lume între doi coloși ce au definit o generație prin dominația și constanța lor parcă interminabilă.

Și totuși, fotbalul ne-a reamintit ca cei doi sunt, la urma urmei, oameni și că nu pot face chiar totul de unii singuri, în ciuda aparențelor. Desigur că insuccesele lor pe plan european din ultimii ani nu au fost în totalitate din vina evoluțiilor în perioada respectivă. Dar când ai reputația și performanțele pe care cei doi le au, inerent vei fi arătat cu degetul când ceva merge prost.

Primul eliminat a fost Cristiano, care nu a reușit să treacă de Porto, care la prima vedere părea o tragere avantajoasă pentru campioana Italiei. O dublă care a devenit mult mai complicată după meciul tur, acolo unde lusitanii au învins-o pe Juve acasă cu 2-1. Un scor care permitea în continuare o revenire a bianconerilor, care îl aveau în frunte pe cel mai bun marcator din istoria Champions League. Cu toate acestea, Porto a marcat de 2 ori în deplasare ( o dată în prelungiri) și a avansat în sferturi, acolo unde Cristiano nu a mai ajuns din 2019, când era eliminat de Ajax. A fost vina lui Ronaldo pentru eliminarea lui Juventus? Personal, eu nu cred. Consider că problemele torinezilor sunt în altă parte, începând cu Pirlo și continuând cu un lot stagnant și lipsit de creativitate. Mi se pare absurd să învinuiești un jucător de 36 de ani, care a demonstrat de atâtea ori că este probabil cel mai bun din istoria Ligii Campionilor, pentru regresul unei echipe ce a schimbat antrenorii pe bandă rulantă în ultimii ani și care nu pare că are o viziune mai departe. Cât despre golul marcat din lovitură liberă de Porto, cred că este anormal ca doar Ronaldo să fievinovat. Da, mingea îi trece printre picioare și nu este poziționat cum trebuie, dar e treaba portarului să își organizeze zidul într-un mod adecvat astfel încât să vadă mingea când trece de acesta. Adică, nu știu dacă un atlet care a dovedit tot ce avea de dovedit în aproape 20 de ani de carieră poate să fie scrutinizat pentru așa ceva.

În partea cealaltă, soarta Barcelonei era pecetluită încă din tur. Toți cei care credeau în continuare într-o Remontada, probabil că erau nostalgici sau nu s-au uitatla meciurile Barcei în utimul an de zile. Am vorbit despre problemele catalanilor în repetate rânduri și poate că acestea vor fi remediate cu noua conducere ce tocmai a fost anunțată. Cât despre meciul de miercuri, Messi & Co. s-au prezentat admirabil, și-au creat ocazii și chiar au pus PSG în dificultate. După un gol de generic, Messi putea să facă a doua repriză un adevărat spectacol, dar penalty-ul său a fost apărat excelent de Keylor Navas și golurile s-au oprit la pauză. Minus lovitura de pedeapsă făcută de Lenglet și dezastrul din fața porții al lui Dembele, trupa lui Koeman avea o șansă mică la calificare, chiar dacă puțini credeau în ea.

Va fi acesta sfârșitul erei lui Ronaldo și Messi ? Probabil că nu, mereu există seonul viitor, dar atâta timp cât echipele unde evoluează arată astfel, discuțiile de acest gen vor continua. Oricum, să devii o victimă a propriilor standarde e o performanță și nimeni nu a înțeles asta pe pielea lui mai bine decât Ronaldo și Messi. Până la urmă nici schimbarea de generații nu e un lucru neapărat rău, fotbalul trebuie să evolueze, să vedem însă și în ce proporție cei mari servitori ai acestui sport vor face parte din această evoluție.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: