Jos Labele de pe FC Argeș

Fotbalul și politica. Lucrurile la care românul se pricepe cel mai bine. Fiecare luate în parte creează destul discomfort în rândul societății actuale prin prisma rateurilor pe plan autohton din ultimii 20 de ani. De aici, logic de altfel, apare întrebarea : de unde insitențele oamenilor influenți de a combina aceste două domenii, care nu ar trebui să aibă nicio legătură unul cu celălalt?

Deci, de ce suntem în anul 2020 și există în continuare politicieni care încearcă să își bazeze campaniile electorale în jurul unui brand de tradiție ? Am văzut cazul edilului de la Baia Mare, care cu aere de Napoleon, a amenințat în urmă cu câteva luni că desființează echipa susținută de primărie. Toate acestea după ratarea promovării în eșalonul secund. Ei bine, în urmă cu câteva zile, am observat cu stupoare o situație identică în Pitești. Mai exact, Cristian Gentea, președinte al CA FC Argeș și vice-primar în orașul lalelelor tot încearcă să își construiască o imagine pe spatele echipei. Ultimele două sătămâni au fost oportuniatea perfectă pentru a-și propulsa candidatura la primărie și pentru a aminti lumii cum ,, am adus promovarea la Pitești”.

Așa este. Cred că toți piteștenii vor rămâne cu amintirea sezonului fantastic făcut de atacantul Cristian Gentea, care a marcat 20 de goluri ce au dus echipa viola înapoi pe prima scenă. Nimic mai fals. Colac peste pupăză, președintele partidului din care Gentea face parte, Marcel Ciolacu, a venit în localitate cu unicul scop de a-i cânta în strună omului său. Făcând acest lucru, nu a reușit decât să păteze imaginea clubului și a formațiunii politice pe care o reprezintă.

Locuitorii orașului în care stau de 16 ani nu sunt mulțumiți de această tentativă rușinoasă de a dobândi capital de imagine profitând de echipa județului. Și împărtășesc acest sentiment de repulsie față de aceste gesturi care fac orice altceva, doar să nu atragă electorat nu. De câte ori trebuie să se ardă politicienii pentru a înțelege odată pentru totdeauna că voturile nu pot fi câștigate prin fotbal.

Gentea a înțeles. Alimentat și de un start slab de sezon, a oprit achitarea salariilor. Exact ce vorbeam mai devreme, un nou Napoleon. Dacă astfel de acțiuni sunt normale acum, cred că dacă acest individ va tranșa localele, va veni dezastrul. Pentru binele Piteștiului și al ,,Echipei lui Dobrin”, aceste personaje ar trebui să dispară din peisaj și consider că omologii lor din alte părți ar trebui să le urmeze exemplul. A știi să îți admiți nereușitele este un lucru mare, așa că dacă domnul Cristian Gentea a înțeles ceva din ce am scris astăzi aici, îl rog în cel mai respectuos mod să renunțe la candidatura de la primărie și să își dea demisia din CA al FC Argeș. Pitești s-a săturat de asemenea inmixtiuni, care au adus dispariția unei bucăți importante de istorie și pierderea identității întregii zone.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: