Deșteaptă-te Române !

Ieri s-a anunțat lotul pentru următoarele 3 meciuri ale naționalei. După cum știm cu toții, printre acestea se numără și șocul împotriva Islandei. Astfel ieri s-a produs și coșmarul unora : un jucător ,,străin” a fost convocat. O adevărată blasfemie ce să mai !

Vinovatul acestei crime la adresa mândriei noastre de țărișoară care își dă prea multă importanță atunci când nu este cazul este un om care de 10 ani locuiește în România, excelează în domeniul său și are o familie aici. Dar altfel există în continuare voci care îi contestă apartenența la valorile și stilul nostru de viață. Nimic mai fals . În urmă cu aproape o lună, Camora și-a obținut cetățenia și a devenit eligibil să îmbrace culorile țării noastre. Foarte bine, un jucător valoros, cu experiență care s-ar pute dovedi un exemplu pentru cei mai tineri din vestiar.

Pentru unii nu e suficient. Consideră umilitor să naturalizezi un portughez de 34 de ani care e totuși peste ce avem noi pe poziția lui. Ok, este contra regulii Under-21 care le-a fost băgată pe gât antrenorilor din campionatul intern, dar nu e vina nimănui că Mario se simte român și vrea să joace pentru România. Dacă are valoare, să fie convocat, de ce să îl discriminăm, până la urmă, este de-al nostru !

În plus, chiar dacă nu a omorât pe nimeni, mă văd nevoit să îl apăr pe căpitanul CFR-ului și să adaug faptul că nu reprezintă o soluție pe termen lung din cauza vârstei. Cel mai probabil va prinde aceste meciuri de Nations League și calificărie pentru următorul Campionat Mondial. Atât. Așa că persecutarea lui în media mi se pare ridicolă și reflectă lipsa noastră de incluziune ca nație.

Trecând peste, ca fan al Craiovei și susținător declarat al lui Bancu, trebuie să salut această selecționare a lui Camora. Un lateral ce a câștigat 4 campionate în zece sezoane și cu prezențe în cupele europene, nu poate decât să ne ajute în acest baraj cu Islanda și chiar dacă îl va ține pe tușă, Bancone s-ar putea să beneficieze de această competiție. Rămâne de văzut ce 11 va alinia Rădoi și cine va avea câștig de cauză în acest duel. Poate până la următoarea acțiune a echipei naționale ne va veni mintea la cap și nu vom mai învinui oamenii pentru situații care nu depind de ei. Ciudat că discuția asta există și în 2020, în condițiile în care am fost primitori cu străinii în general. Dar e ceva tipic românesc ca atunci când ei vor să ne ajute noi să devenim orgolioși.

Sper să învățăm ceva din experiența asta și să nu se mai repete pe viitor, pentru că nu ne ajută deloc. Toți am vrea centre de juniori, dar în acest moment primordal este meciul cu Islanda, iar scopul scuză mijloacele așa că…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: