Prima Se Iartă

Și respirăm ! 6-6 și tie-break într-un meci mai apropiat de finala de la US Open de duminică decât de clasicele partide cu care eram obișnuiți. Eliminări, goluri multe, lovituri de departajare și o bancă de rezerve cu doar 3 soluții. Nimic special, un simplu tur 2 preliminar în Europa League.

Ce a reușit FCSB aseară va rămâne mult timp în memoria suporterului român pentu prestația haotică, acoperită ce-i drept de pierderea a 9 jucători depistați pozitiv cu COVID-19. Pe lângă anarhia ce a influențat inerent acest joc, alt lucru este important, părerea mea: rămânem în cursa pentru grupe cu 2 formații, după eliminarea surprinzătoare a unui Botoșani ce deja se gândea la locația unde îi va aștepta pe Kane și Mourinho. Nu vreau să fiu foarte dur cu Croitoru & Co., rămân în continuare un club în creștere, atractiv pentru jucătorii de la noi cât și pentru străini. E o experiență benefică din care vor trage anumite concluzii ce poate vor îmbunătăți coeficientul nostru ca țară. Un tratament aspru ar fi nepotrivit pentru o echipă ce nu este obișnuită cu competiții de acest gen, ceea ce nu se poate spune despre Craiova și dezastrul de la Tibilisi.

Revenind la FCSB, calificarea în turul 3 a stârnit, curios, reacții adverse în rândul suporterilor români. Scorul catalogat rușinos și apărarea de circ în anumite momente au fost principalele lacune evidențiate logic de altfel pe parcursul celor 120 de minute. De asemenea, debutul in extremis a tânărului Ducan a stârnit un val de critici, principalul vizat fiind comentatorul de la Look. Parțial de înțeles, puștiul nu pare un portar sigur, lucru evidențiat de împrumutul de anul trecut la Fc Argeș. Totuși să nu uităm că are 19 ani și că un asemenea atac la vârsta asta este cel puțin crud. Un copil la debut sub circumstanțe desprinse parcă din ,,The Walking Dead”, înțepat din toate părțile în condițiile unei apărări horror cu Briceag și Simion reprofilați , cu Pantea înlocuindu-l pe Panțâru, mutat mijlocaș și cu un Crețu total ieșit din formă. Norocul a fost de partea echipei pregătite de pe margine de pseudo-antrenorul Pintilii și a venit prin Coman și Man ce au arătat aseară ca jucătorii atât de lăudați de patron.

Mai e mult până departe, dar pentru turul 2 a fost de ajuns. E bine că FCSB s-a calificat într-o asemenea manieră, ne-a făcut să uităm de faptul că am fost la milimetri de a rămâne fara 2 echipe românești în cupele europene. Sincer, nu cred că ulciorul va mai merge mult la apă, iar Slovan Liberec se va impune în fața unui adversar sleit și fără vlagă și resurse. Dacă sunteți de altă părere, nu ezitați să mă contraziceți în secțiunea de comentarii și până data viitoare, salve !

Un gând despre „Prima Se Iartă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: