Memoria scurtă a fanului de rând

Leicester City. Un club de talie mică ce a uluit lumea în urmă cu 6 ani când a reușit cea mai mare surpriză din istoria disciplinelor sportive, reușind să câștige titlul în Premier League, după ce bookmakerii au spus că este o șansă de 1/5000 ca un astfel de eveniment să se întâmple. Un club cu 3 cupe ale Ligii, care din nimic a reușit să ucidă toți balaurii cu bani din Regat și să pună mâna pe cel mai râvnit trofeu din lume.

Au urmat grupele Champions League, sferturi mi exact. După care o pauză prelungită de la aspirații, dominată de stagnare și terminat în zona mijlocului clasamentului. Aici apare Brendan Rodgers, care transformă destinele echipei, o face să joace un fotbal deschis, plăcut, iar lucrurile par mai roz pentru vulpi. Sezonul 2019/2020 a fost un moment important, unul în care Leicester și-a îmbunătățit considerabil echipa și a bătut la ușile Ligii Campionilor, fiind în top 4 în aproape toate etapele. În afară de, crucial, ultima. Neșansă, lipsă de experiență, dar 2020/2021 sigur avea să aducă celebrul imn pe Philbert Street. Nu chiar, o luptă dramatică până în ultima secundă a conclus o nouă stagiune de Europa League pentru albaștri, dar a venit la pachet cu prima cupă a Angliei din istoria clubului.

Ultimul an a dus și o supercupă, dar și un downgrade considerabil înapoi la jumătatea clasamentului. Iar 21/22 a început oribil, fără transferuri, puncte, iar fanii deja îl contestă pe antrenorul nord-irlandez. Nord-irlandez care a scris istorie și care va rămâne în istoria lui Leicester City cel puțin la fel ca Ranieri. Dar fanii vulpilor, tipic noi generații de suporteri, au uitat. De unde vin, trecutul, cum au ajuns aici. Perspectiva lor s-a îngustat, acum crezând că stau la masă cu elitele și că ar trebui să se comporte ca atare. Astfel, au ajuns să îi ceară demisia celui mai mare antrenor trecut pe la club. Unul care și-a lăsat definitiv amprenta asupra acestuia și care nu va fi uitat niciodată de susținători sau de jucătorii, care nici acum nu pare că au renunțat la el.

Însă fotbalul se schimbă și e nemilos. Iar comportamentul fanilor din Leicestershire o dovedește. Un grup altfel cald, afectuos, a ajuns să cadă în patima fotbalului modern și să aibă o acută lipsă de perspectivă. Romantism sau cinism? Care este calea către succes, sau către echilibru în ziua de azi? Nu ezitați să îmi lăsați opinia vizavi de situația de la Leicester sau de tematică în sine în secțiunea de comentarii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: