Danke Schon

Totul e efemer în fotbalul de astăzi. Efemer și crud. Nici măcar succesul nu îți mai garantează continuitate, iar rezultatele obținute anterior devin simple urme în nisip, urmând parcă a fi acoperite de vânt.

Acestea fiind spuse, Tuchel a fost demis de la Chelsea. Antrenorul german cu 3 trofee în 20 de luni pe banca londonezilor și alte finale pierdute a fost destituit după un start inconstant de sezon, cu multe hibe, mai ales în deplasare, la care neamțul nu părea că poate găsi rezolvări. Asta, deși s-au investit sute de milioane în transferuri vara asta pe Stamford Bridge, perioada având deadline-ul cu 5 zile înaintea demiterii lui Thomas. Absurd să dai afară antrenorul într-un astfel de moment, dar ce știm noi, cine are bani își permite.

Bineînțeles, decizia nu a fost primită bine de suporteri, mulți considerându-l pe bavarez un candidat serios pentru titlul de cel mai bun antrenor din istoria echipei. La bază stau performanțele din 2021, dar și personalitatea puternică a lui Tuchel. În afara geniului tactic, acesta avea o incontestabilă calitate umană, o aură, o carismă, îi simțeai acea aroganță plăcută, cât și instinctul său de a pune clubul pe primul loc și de a apăra munca sa și a jucătorilor. De aceea, trecerea aceasta de la un munte de inspirație la un ,,tocilar” cu nume de vrăjitor, fără trofee în carieră, poate părea prea bruscă și nenaturală pentru un club care nu prea se încurcă în general cu hipsteri, așa cum este Chelsea, acolo unde s-a creat un ADN pentru câștig indiferent de costuri.

Și totuși nu câștigul va fi amintit de fanii lui Chelsea când vor vorbi despre Tuchel. Ci manierele sale, conduita sa profesională, cum a descurcat încâlceala conciederii lui Lampard înaintea numirii sale , cum a condus primul meci la nici două zile după investirea sa în funcție. Astea sunt lucruri mai importante decât orice cupă sau medalie. Să nu uităm nici de evenimentele de primăvara trecută, care îl vor lega pe neamț permanent de Chelsea și de susținătorii săi. Cu conturile înghețate, incertitudinea permanentă, riscul de dizolvare, el a rămas lângă club și și-a condus băieții. Și a făcut-o foarte bine. Într-un moment în care totul părea în degringoladă, el a fost singurul punct fix de la club, lucru memorabil, ce nu trebuie uitat vreodată. Pentru toate acestea și nu numai, îi doresc lui Thomas Tuchel să își găsească în cel mai scurt timp un reper la fel de important cum a fost el pentru Chelsea. Danke, Herr Tuchel! Wir werden Sie nie vergessen!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: