Craiova și pilda despre viață

O seară dureroasă în Bănie, una care putea fi ușor evitată. E ceva aparte în Oltenia, ceva care nu te lasă să respiri. Este fascinant, oamenii nu pot alege traiul simplu, trebuie mereu să se chinuie. Este dacă vreți un sado-masochism, unul de-a dreptul romantic.

E în istoria și în parfumul regiunii, transmis din plin și la echipa de fotbal fanion a sudului țării. În afara penalty-urilor, un tărâm al egalității, care nu ține cont de valoarea combatanților sau de evoluția acestora în minutele anterioare, au existat 2 momente foarte clare, în care Universitatea, condusă de mehedințeanul Rădoi, s-a împușcat singură în picior.

Întâi a fost eliminarea gratuită a lui Papp, care a dinamitat turul și care a mutat polii de putere ai partidei în tabăra israelienilor. Ei au profitat, marcând pentru 1-0, însă inepția acestora a făcut ca returul să se desfășoare sub echilibru, plecând de la 1-1. Acolo, juveții au avut un munte de cățărat, cu un dezavantaj psihologic, după momentul bun irosit din tur, al terenului advers, dar și al componenței lotului, pierzând totuși un jucător important din defensivă. Astfel, n-a mirat pe nimeni prima repriză slabă a oaspeților, care nu au izbutit să cadreze vreo încercare spre poartă. Însă, în următoarele 45 de minute, au echilibrat disputa și au ajuns în prelungiri, un tărâm al oboselii, care de multe ori este dominat de conservatorism și teamă.

Dar Craiova deschide scorul cu 15 minute înainte de final. Gol frumos Roguljic. E nevoie doar de puțină liniște, U venea deja după o lecție învățată de a nu-și complica existența, așa că momentul nu era neapărat unul care să îi ia prin surprindere. Și totuși… A urmat egalarea în 2 minute, cu pauza între prelungiri la orizont. Nimic de comentat. Penalty-uri, doi dintre jucătorii marcanți ai Craiovei din ultimele sezoane ratează, în timp ce israelienii sunt impecabili. Așa s-a scris istoria.

Această dublă a Universității confirmă proverbul conform căruia cel mai mare dușman al omului e el însuși. Pe locul 2 ar fi timpul, demonstrat, poate și de momentele în care echipa lui Rădoi a încasat cele 2 lovituri de grație ale dublei, cu câteva minute înaintea reprizei secunde la meciul tur și imediat înaintea pauzei prelungirilor din retur. Craiova este exact ce pretinde că este. Un club mitic, ce a fost construit pe tradiție. De aceea, nu ar trebui să ne mirăm că ceea ce i-a adus distrugerea de această dată au fost exact aceste lucruri…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: