Ca să ce?

În decursul zilei de vineri, a fost anunțată mutarea mijlocașului Casemiro de la Real Madrid la Manchester United. Acum 20 de ani, un astfel de transfer ar fi avut mult sens. Dar în 2022, un fotbalist voluntar merge de la Campioana Europei la locul 6 din Anglia, care a încheiat sezonul precedent cu golaverajul 0 și care a evitat la mustață rușinoasa Conference League.

Și ce este și mai rău, este că există un precedent în acest caz, care nici la vrea respectivă nu a părut neapărat fericit. E vorba de Varane, care probabil se săturase să tot câștige La Liga și Champions League-uri și a dat însoritul Madrid pe ploiosul și înnoratul Manchester. Clișeică folosirea acestor epitete, dar ele se aplică și fotbalistic, nu neapărat doar meteorologic. Iar decizia a fost una cât se poate de proastă, întrucât Varane nu a îmbunătățit în vreun fel echipa din Albion. Ba mai mult, a fost părtaș la un regres de 4 locuri, la demiterea lui Solskjaer, presiunea fanilor, certuri în vestiar, un nou sezon fără trofee al Diavolilor și o ieșire prematură din Liga Campionilor.

Așa că de ce urmează Casemiro exemplul fostului coleg și nu alege să își cimenteze statutul de legendă la Madrid? Motive sunt puține și puerile, dar ambii jucători au ceva în comun dacă stăm să ne gândim. Ambii vor să iasă din umbra coechipierilor mult mai talentați de pe pozițiile lor. Să fim sinceri, Varane mereu a fost suspect de a fi ținut de mână de Sergio Ramos în vremurile în care aceștia au format un parteneriat în apărare. Iar orgoliul său de Campion Mondial nu a putut accepta aceste discuții cu ușurință. În timp ce Case a fost mereu în umbra remarcabililor Kroos și Modric, brazilianul fiind văzur drept partenerul ideal pentru aceștia la mijlocul terenului. Era un distrugător, iar eleganții săi parteneri au cules mai multe laude. Practic, transferul la United i-ar fi permis să își creioneze mai concret o identitate, să fie mai recognoscibil. La fel și pentru Varane, care dacă ar fi reușit la Manchester, ar fi putut da peste nas contestatarilor. Partea financiară nu este nici ea de neglijat, cei doi fiind remunerați ceva mai puțin decât colegii lor, conform contractelor semnate acum mai mulți ani.

Totuși, întrebarea rămâne. Ce ar mai fi de realizat? După atâtea trofee, ce mai e de demonstrat? Și cum ai putea face asta la o formație aflată pe tobogan? Acum câțiva ani, Modric spunea că după Madrid, poți merge numai în jos. Ronaldo a văzut ce înseamnă, Varane a văzut ce înseamnă. Să vedem dacă această ,,pasă” a mijlocașului croat va ajunge și la Casemiro…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: