Victoria și Capitalul de Imagine

Și uite așa se poate reuși un sold-out. O victorie pentru care oltenii au tras cu dinții în urmă cu o săptămână, dar care a venit într-un moment parcă ales de cei din conducerea clubului.

Am ales să scriu despre izbânda Craiovei la București atât de târziu pentru implicațiile pe care aceasta le va avea asupra acestui weekend. Unul în care alb-albaștrii sunt chemați la urne să își aleagă viitorul președinte ( sau, mai bine spus, să semneze că sunt de acord cu păstrarea actualei conduceri) și, probabil mai important, să își susțină echipa în derby-ul cu prima clasată, CFR Cluj.

Pentru că, până la urmă, cele 3 puncte obținute pe Arena Națională sunt de fond, nu ajută pe nimeni, nu schimbă cu nimic sezonul ratat din campionat. Însă, în perspectiva unei perioade încărcate, acestea au reprezentat o importantă gură de oxigen pentru Rotaru și ceilalți oameni din fruntea echipei, care probabil se temeau că în cazul unei înfrângeri, ar fi avut parte de o atmosferă ostilă și neprimitoare în fața clujenilor, fapt care cu siguranță ar fi periclitat integritatea scrutinului. Acum însă, este ceva mai mult optimism că se ca atinge cvorumul, ceea ce pe termen scurt contează, iar din punct de vedere al suporterilor, a fost depășit un prag psihologic important. Știm cu toții recordul negativ al Craiovei în fața FCSB-ului, iar liniștea unei etape viitoare care nu presupune o altă bătălie pentru titlu a relaxat puțin atmosfera. Practic, oamenii de rând au putut celebra momentul, fără grija zilei de mâine, deși personal aș fi preferat o bucurie ceva mai mare când treaba era definitiv gata.

Cu toate acestea, am fost surprins de cât de bine a pregătit Reghecampf echipa să sufere în fața unui adversar care a descompus de atâtea ori apărarea juveților. Craiova a fost un adversar incomod pentru tinerii roș-albaștrilor, un fel de arici încordat, care nu s-ar fi deschis în niciun moment, trăsătură ce nu poate fi atribuită fotbalului visător practicat în general de Universitatea. Acest lucru a fost apreciat și de Mihai Rotaru, care în stil necaracteristic a apărut de 2 ori la TV să se bucure de acest succes, întărind și mai mult ce am spus mai sus legat de liniștea zilei de mâine.

Așadar, victoria Craiovei de la București nu a fost doar capitală datorită locului în care a fost obținută. Ci și contextului în care clubul încearcă menținerea relației cu proprii suporteri și a spiritului pe care pretind că îl reprezintă. Statisticile inutile legate de victorii la București, în deplasare, cu Steaua, cu FCSB au fost date uitării, iar penalty-ul controversat ( pe care eu îl consider valabil) cad în plan secund, pentru că săptămâna aceasta este decisivă în viitorul pe termen scurt și mediu al Craiovei. Au început bine, rămâne de văzut dacă vor profita sau vor face o oltenească…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: