De la o extremă la alta

6 aprilie: Chelsea pierde neverosimil acasă 3-1 cu Real Madrid, care, profitând de inspirația de Balon de Aur a lui Benzema și de luftul lui Mendy își ia un avantaj ce în alți ani ar fi părut imposibil de întors.

12 aprilie: Unul dintre cele mai intense sferturi de finală din istoria Champions League, deblocat de desființarea regulii golului în deplasare în urmă cu 9 luni, decizie extrem de controversată la acea vreme. Inspirația lui Benzema a fost din nou decisivă, trimițând echipa blanco în a treisprezecea semi-finală de Champions de la modificarea formatului. Numai că titlurile de ziare au fost furate de câștigătorul Balonului de Aur din lotul Madridului, Luka Modric, care a pus un exterior cu mâna în gheata lui Rodrygo, care a trimis perfect la scurt pentru prelungiri.

Asta după ce trupa lui Tuchel părea că a dat lovitura în minutul 75, întorcând un deficit, care în alți ani ar fi fost insurmontabil. O bilă albă pentru cei ce au încurajat abolirea regula golului înscris pe teren advers. Pentru că așa era corect, mai ales în contextul pandemiei care a ținut stadioanele goale; nicio reușită nu ar trebui să conteze mai mult decât alta. Aportul suporterilor este unul important, dar gazda returului ar fi fost dezavantajată în cazul prelungirilor, situație care a înfuriat oe mulți.

Revenind la meci, jos pălăria pentru Tuchel, care a arătat viitoarei conduceri că el este omul potrivit să conducă destinele lui Chelsea. Lipsit de noroc de această dată, neamțul a făcut o treabă senzațională, ridicând de la pământ niște jucători care păreau epuizați și ducându-i la un sfert de oră de o calificare istorică pe Bernabeu. Nu a fost să fie de data asta, albaștrii rămân să regrete ocaziile din cele două manșe și să se întrebe dacă decizia de la camera VAR a fost una dreaptă.

Între timp Ancelotti face exact ce știe mai bine. Rezistă presiunii, construiește o echipă foarte greu de bătut și le oferă platforma perfectă pentru a străluci jucătorilor săi senzaționali, veterani ai acestei competiții. În frunte cu cel mai bun jucător din anul 2022, Karim Benzema, Real este la 3 meciuri de #14, performanță nemaiauzită în sport. Guardiola revine la Madrid pentru o semi-finală de Champions League, se anunță o confruntare ca în vremurile bune! Neprevăzut când Ancelotti termina la jumătatea clasamentului cu Everton acum un an…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: