Ziua Judecății

Duelul unui oraș divizat de ani de zile! Universitatea Craiova a tranșat  meciul pe teren, dar

Într-un final a avut loc și ,,mititelul” derby al Olteniei, confruntare ce , la nivel de mass-media, a avut nuanțe de război civil, care avea să transforme Craiova în vreun Berlin al secolului trecut. Doar că în loc de un meci ce în mintea multora ar fi alimentat acest permanent conflict pentru eternitate, am avut parte de o crudă trezire la realitate: duelul dintre o nou-promovată și câștigătoarea de cupă.

O parte importantă a acestui oraș, mai exact cea ce susține formația antrenată până alaltăieri de Adi Mutu, aștepta derby-ul de ani de zile, de la ultimul meci direct dintre cele două, din 2013. Până la urmă, noua echipă reînființată în 2017 avea ca scop pe termen mediu câștigarea acestui duel acasă, cu suporterii în tribune. Acasă au fost, într-adevăr, dar poate schimbarea numelui stadionului i-a luat pe nepregătite. Poate că declarațiile din trecut ale patronului încarcerat legate de apartenența echipei sale la cetatea Băniei i-a făcut pe jucători să creadă că acasă înseamnă la Turnu-Severin sau altundeva. Indiferent care a fost motivul, echipa lui Mutu a oferit suporterilor probabil cea mai abjectă și neinspirată prestație pe care o puteau avea într-un meci în calitate de gazde. Prilej numai bun pentru Sorin Cârțusă își etaleze brandul, ca revanșă supremă pentru ce i s-a întâmplat săptămâna trecută.

Altfel, o victorie facilă pentru Reghecampf și ai lui, care au profitat de o gafă specifică unui Acka care a traumatizat ambele galerii cu stilul său de apărare atipic. Vorbind de importuri defectuoase, să îl întrebe cineva pe Compagno ce a fost în mintea lui când s-a transformat în Marco Belinelli pentru câteva secunde și a ales să îi pună un capac total gratuit conaționalului său, Pigliacelli. Nici de glumă n-a fost bună, cred că nici cei de la Universitatea nu au râs.

În final am remarcat postarea de pe instagramul CSU Craiova, care se amuza de intențiile hotărâte ale rivalilor din oraș, ei numind acest meci ,,Ziua Judecății”. Nu știu exact ce s-a hotărât pe teren, dar dacă aș fi avocatul celor de la FCU aș solicita o amânare. Cât despre echipa lui Rotaru, m-aș pregăti pentru decizia reală din instanță, pentru că acolo pot apărea evoluții importante în acest conflict fără sfârșit și rezolvare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: