Supraoamenii și restul

Săptămână de Champions League și două rezultate extrem de surprinzătoare miercuri seara. United în 10 oameni au pierdut în deplasare în fața călăilor celor de la CFR Cluj, Young Boys, în timp ce PSG s-a împiedicat către un egal contra celor mai slabi cotați adversari din grupă.

Accudentele se pot întâmpla, mai ales în fotbal. Dar bineînțeles că rezultatul a fost pus pe seama evoluțiilor slabe a celor două superstaruri ale ultimilor 10-15 ani, în ciuda sutelor de milioane plătite pe coechiperii lor. Brusc discuțiile că United si PSG au devenit mai slabe cu venirea celor doi au împânzit lumea trolilor online și a celor care se specializează în a arunca cu ură în tot ce mișcă. ,,Nu mai sunt ce au fost” sau ,, au îmbătrânit” sunt câteva dintre frazele care m-au amuzat de-a lungul acestei săptămâni.

Adevărul ăsta este. Că timpul a trecut și peste acești roboți. Dar nu cumva îi tratăm ca pe niște bunuri garantate ? Nu cumva uităm că sunt niște sportivi ( adică ființe omenești !) aproape de finalul carierei ? Este o posibilitate. Simplul fapt că așteptăm de la doi jucători de 34, respectiv 36 să își ducă formațiile în spate în cea mai importantă competiție inter-cluburi arată cât de multe au dat acestui domeniu și că încă se află în top. Evoluțiile lui Messi și Ronaldo de acum sunt doar un bonus. Ei au demonstrat mai multe în fotbal decât ar putea oricine. Dar să ai performanțele acestea la o vârstă la care poți să stai pe plajă, este ceva cu adevărat nemaivăzut.

De aceea avem și așteptări probabil. Pentru că niciodată nu ni le-au dezamăgit. Pentru că ceilalți sunt niște simpli muritori comparat cu două entități superioare ce par veșnice. În câțiva ani vom vedea însă contrariul. Va veni și momentul în care cei doi se vor retrage, așa că în loc să ne pierdem timpul cu critici aiurea, haideți să ne bucurăm cât mai sunt. Pentru că până la urmă totul e trecător în viață. Chiar și ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: