Barclays Premiership

Premier League return: 'Big Six' is no more but Manchester City, United,  Liverpool and Chelsea are pulling away fast - Eurosport

Se anunță un sezon intersant în Albion. După câțiva ani în care titlul a fost o luptă înte maximum 2 formații, de data aceasta avem un top 4 deja stabilit. Ordinea o vom afla de-abia în mai, dar merită așteptarea. Dacă înainte vorbeam despre un ,,Big 6” care domina autoritar competiția, acum lucrurile s-au schimbat, întrucât nu putem vorbi decât de un Big 4 care este separat de distanțe din ce în ce mai mici.

Duminica aceasta are loc ,,North London Derby”, un duel între 2 echipe ce au istorie. Însă după spusele lui Jamie Carragher ,, acesta nu amintește decât de distanța dintre Arsenal și Spurs față de primele locuri”. Astfel rămânem cu o singură reprezentantă din Londra care să spele păcatele omologilor din Nord. Este vorba despre Campioana Europei, Chelsea. Cu un ADN câștigător, care acum are și uneltele pentru a face pasul decisiv în întrecerea internă. După un an ce a adus a doua coroană europeană din istorie, albaștrii nu s-au oprit și au reușit să îi aducă pe Lukaku și pe Saul, jucători ce au experiențe recente în câștigarea titlurilor. Știm cu toții treaba minunată făcută de Tuchel la Chelsea. A creat o echipă cu o defensivă aproape impenetrabilă care știe totuși să atace. A venit cu un nou mindset, unul care parcă i-a făcut pe jucători să creadă mai mult în ei, să fie conștienți de valoarea lor. Au căpătat experiența marilor victorii pe plan european, așa că meciurile cu miză vor fi abordabile din punctul lor de vedere.

Îndreptându-ne spre Greenwich-ul transferurilor, mai exact spre ploiosul Manchester. În primul rând acolo o găsim pe campioana en-titre și pe finalista Champions League, Manchester City. Cu un parcurs foarte bun în Premier League, înfrângerea de la Porto i-a nemulțumit pe șefii cetățenilor, care i-au adus lui Pep Guardiola doar al 11-lea fotbalist de peste 100 de milioane din istorie sub forma lui Jack Grealish. Un mijlocaș creativ, ca aproape toți ceilalți din lotul lui City. Am văzut anduranța albaștrilor anul trecut, însă toată lumea observă un potențial punct letargic și acela este poziția de atacant, care momentan nu prea există în lotul lui Guardiola. Acesta l-a tot folosit pe Jesus în postura de extremă, așa că cetățenii s-ar fi putut descurca cu un vârf de careu, care să cauzeze periol prin taie și combinațiile cu cei din spate. O candidată certă, dar în funcție de accidentări, lipsa unui 9 s-ar putea să îi coste.

Capitol la care vecinii din oraș stau cel mai bine. Deoarece există puțini atacanți mai buni în Europa decât Cristiano Ronaldo, în ciuda vârstei înaintate. Aproape fiecare jucător al lui Solskjaer a progresat de la venirea acestuia, iar transferurile lui Sancho,Varane și Ronaldo rezolvă multe din problemele existente ale diavolilor. Dubii există însă din cauza subțirimii lotului, în special la mijlocul terenului, unde nemulțumirile legate de celebrul cuplu ,,Mcfred” au început să crească. De asemenea, sunt voci care invocă o lipsă de mentalitate de învingător, dată și de prezența lui Ole pe bancă. Însă venirile a doi multipli câștigători de Liga Campionilor ar trebui să rezolve ,măcar parțial, această problemă. Chiar dacă nu vor lua titlul, se vot bate până aproape de final.

Și în final o avem pe Liverpool, altă formație galonată cu șanse la coroană. Știm cu toții calitatea primului 11 și a antrenorului, care acum un an și jumătate erau de neoprit în Europa, însă trecrea timpului și-a spus cuvântul. Lipsa rezervelor de calitate a făcut ca mulți dintre cei importanți din ultimele sezoane să fie blazați și lipsiți de energie din cauza numrăului mare de jocuri disutate și a stilului de joc foarte intens propus de Klopp. Sunt mulți pesimiști în jurul lui Liverpool, dar nu rebuie să uităm performanțele reușite de roșii. Și nici de factorul Anfield care va funcționa la capacitate de maximă în acest sezon. Și ne amintim cu toții de această fortăreață înainte de apariția pandemie.

Calificatele în Champions League pare că le știm. Dar niciuna din cele mai sus menționate nu se va mulțimi doar cu atât. Astfel avem toate premisele unui adevărat clasic Barclays, despre care nu știm când și cum se va concluziona. Ce cunoaștem însă este faptul că ne așteaptă un sezon pe cinste, iar fanii vor aștepta în tribune cu sufletul la gură.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: