Bătălia Pentru Nordul Londrei

Un derby care a devenit din ce în ce mai aprig în ultimii ani și unul care are deja implcații la nivel global. Tottenham- Arsenal, un duel ce înainte se adresa 99% oamenilor care locuiesc în Londra, în special în partea de nord a acesteia. Numai că, ultimul deceniu a făcut ca polii de putere să fie mai instabili ca până acum.

Înainte, Arsenal era de de parte echipa mai bună dintre cele două. Campionatele câștigate sub comanda lui Wenger și nu numai, între care unul fără a pierde vreun meci, au făcut ca tunarii să îi considere pe Spurs rivali numai din punct de vedere geografic. 13 la 2 este raportul titlurilor între cele două, ,,The Lillywhites” cucerindu-l pe ultimul acum 60 de ani. Henry, Pires, Vieira au făcut din Arsenal o forță la nivel european, fiind chiar la 15 minute de a câștiga trofeul Champions League în 2006. Însă, dacă am putea face o comparație, Tottenham se află în acest moment la o distanță similară de ,,The Gunners”. Sigur, trofeele lipsesc și o avantajează pe Arsenal, dar actualmente, Spurs arată mult mai bine. Mourinho îl depășește clar pe Arteta, în ciuda cupei câștigate de iberic în această vară. Iar din punct de vedere al lotului, tot albii sunt peste. Practic este o inversiune a realității de acum 10 ani, Tottenham având acum star-urile și ajungând în finala Champions League. Kane, Son, Bale, Lloris formează un schelet pe care multe echipe în Anglia și nu numai îl invidiază.

Revenind la meciul propriu-zis, fanii lui Spurs așteaptă an de an NLD pentru a răzbuna eșecurile din anii trecuți și pentru a-și ironiza o parte din colegii de muncă luni la birou. Dar deseori, ignorat este aspectul care a stârnit această rivalitate: faptul că Arsenal s-a mutat în nordul Londrei. Inițial din Woolwich, această schimbare s-a produs în 1913 din motive financiar și bineînțeles a creat animozitate în rândul fanilor lui Tottenham, formație care evolua pe White Hart Lane înainte ca Arsenal să părăsească sudul. Această adversitate rămâne și astăzi, fanii echipei antrenate de Jose Mourinho poreclindu-i și astăzi pe cei ai li Arsenal ,,intruși”. Astfel, pentru ei acest derby, înseamnă totul, iar faptul că deși erau atât de mult în umbra rivalilor acum 10 ani, iar acum sunt la 13 puncte în fața acestora, arată cât de mult au progresat în ultimele 5 sezoane și cât au stagnat tunarii sub comanda lui Wenger după ce s-au mutat pe Emirates.

Revenind la prezent, dacă Tottenham are vreun gând serios de a câștiga titlul sezonul acesta, atunci trebuie să bată duminică. Un derby e un derby și după cum știm, în aceste meciuri diferențele dispar. Arsenal e fără gol din acțiune de pe 4 octombrie, iar Tottenham propune doi dintre cei mai buni jucători din Europa, dar nu se știe niciodată. În opinia mea, factorul decisiv îl va reprezenta Mourinho, astfel luând în considerare toate aspectele, prezic un sec 2-0 pentru Tottenham, cu Kane și Son marcatori și cu un Arsenal ultra-defensiv care va încerca să minimizeze proporțiile scorului. Să fie fotbal !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: