O Săptămână Neagră

Au fost câteva zile grele pentru to ceea ce înseamnă fotbalul românesc. Aș vrea să spun că a fost o reamintire a nivelului extrem de jos la care am ajuns, dar pur și simplu nu a fost așa. Orice suporter știe că am atins pragul inferior, subsolul Europei, lumea a treia, cum vreți să îl numiți. Această săptămână deprimantă a omorât orice rămășiță de ego pe care am mai avut-o, orice frântură d speranță pe care o mai aveam.

O țară mândră, care pentru originea și condițiile pe care le-a avut de-a lungul timpului, a obținut niște performanțe remarcabile. Ne-am bătut cu cei mai buni și am fost apoape de vârf de multe ori. Și acum am fost călcați în picioare de parcă toate aceste lucruri nu au existat.

Întâi a fost scandalul de la Paris, unde cel mai bun arbitru român a fost penalizat pentru o faptă pe care nu o comisese, ceea ce este și mai absurd. Povestea o știm cu toții, nu este nevoie să intrăm în amănunte. Nu empatizez cu rasiștii și oamenii care îi judecă pe alții pe baza unor asemene criterii ar trebui izolați de scoietate. Dar nu mi se pare normală această blocare a oricărei păreri pro-Colțescu. Nimeni nu i-a ascultat punctul de vedere, unul valid de altfel. Chiar dacă oficialul din Craiova nu a intenționat să jignească pe nimeni, simpla menționare a termenului ,,negru” comroborată cu influența puternică a curentului ,,Cancel Culture” în zilele noastre au dus la un scandal de proporții care putea fi evitat și care concret nu a rezolvat și nu a demonstrat nimic. Am însă o întrebare: de ce Istanbul Basahkeshir sesizează o violare a drepturilor umane acum, dar alege să închidă ochii în fața abuzurilor pe care Erdogan, cel care a susținut activ această formație, le face în propria țară? Valabil și pentru PSG, al cărui patron este acuzat de fapte de corupție legate de mondialul din Qatar, turneu care prin organizarea sa în această țară a condus la moartea a mii de oameni. De ce nu sunt jucătorii acestor echipe instanțe morale și în celelalte meciuri?

Cât despre partida de joi, aceasta a fost bomboana de pe colivă. Un penalty inexistent, și 2 roșii nemeritate. Mai mult, cu o zi înaintea acestui duel , la meciul dintre Liverpool și Midtylland, o intervenție asemănătoare a portarului Kelleher nu a fost sancționată. Dar în Elveția, centralul francez ( continuă blestemul și aici) a dictat lovitură de la 11 metri pentru un contact minimal. Argumentul că golul înscris de clujeni a fost dintr-o poziție suspectă nu stă în picioare, întrucât nu există o reluare concludentă în acest sens. Sunt unghiuri care îl surprind pe Debeljuh în spatele piciorului adversarului, dar și în afara jocului,. Un 50-50 greu de gestionat, mai ales în finalul jocului. Dar felul în care Benoît Bastien a scăpat meciul din mână este inacceptabil și a risipit toată munca pe care feroviarii o depuseseră să ajungă în poziția de a avea calificarea sub control, cu cinci minute înainte de final.

Ce îmi doresc e simplu și cred că merităm acest lucru. Vrem să fim respectați ! Vrem să fim tratați egali cu celelalte echipe din alte țări și să nu mai fim executați în Europa, deoarece acest tratament nu este nou pentru România. Am fost susși chiar dacă nu sunte neapărat o națiune cu echipe impunătoare merităm o minimă decență din partea forurilor superioare. Până la urmă, avem același număr de câștigătoare de trofee europene inter-cluburi ca și Franța, așa că nu văd un motiv pentru care cuvântul lor ar cântări mai mult decât al nostru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: