Brangelina 2.0

16 ani. Atât a durat acest mariaj perfect în lumea fotbalului. Părțile implicate le știm: un simplu băiat din Argentina și o ,, nevastă” ce i-a ofeit, aparent, totul. Un mariaj fericit de altfel, 4 Champions League-uri și 10 titluri în La Liga, puține au mers mai bine de-atât. Și totuși ultima săptămână l-a pus la grea încercare. S-a ajuns chiar în punctul implicării avocaților, un semn clar că relația s-a deteriorat dramatic și că există o posibilitate reală ca aceasta să nu-și mai revină. Dar cum s-a întâmplat acest declin ? Care sunt cauzele telenovelei ce a luat prin surprindere întreaga lume a fotbalului?

Se pare că Messi s-a săturat de incompetența la nivelul conducerii Barcelonei, după altă campanie nereușită în Liga Campionilor. Deja o figură consultată în legătură cu transferurile și numirea antrenorilor, Leo a spus clar și răspicat faptul că ar dori să mai câștige o ,,Urecheată” până la retragere. Și e evident, că nici el nu crede că acest lucru e posibil în Catalunya. Dar problema trebuie pusă altfel : dacă, tu, fie că te cheamă Bartomeu sau Abidal, prin deciziile tale ai facut un om ce a declarat în nenumărate rânduri că nu va pleca de la Barcelona, atunci, inerent, ai făcut ceva greșit. Totul pe lumea asta are un scop, inclusiv dorința lui Messi de a pleca, iar frustrarea a 5 sezoane de secetă europeană și-a spus cuvântul.

Ok, motivul îl cunoaștem, dar unde va ajunge argentinianul dacă va pleca? În pole-position se află Manchester City, propulsată de prezența lui Pep Guardiola, antrenorul cu care Messi a avut cele mai bune rezultate în cariera sa. Trebuie spus de pe acum, dacă sumele vehiculate sunt adevărate, atunci această mutare va ruina fotbalul. Sportul nu este pregătit din punct de vedere economic să ofere unui singur om un salariu de peste 50 de milioane de euro net pe an. Inflația ar crește la cote astronomice, iar întreaga industrie fotbalistică s-ar prăbuși din cauza lipselor de resurse financiare. Trist, încă o dovadă că romantismul în fotbal se duce ușor ușor, în timp ce banii primează. Personal cred că nu este totul pierdut, până la urmă Leo are acea clauză de 700 de milioane care îl leagă momentan de clubul care l-a făcut ce este astăzi. Însă dacă nu acum, sfârșitul pare oricum inevitabil, vara viitoare fiind un alt punct de cotitură.

Personal, fiind un romantic incurabil, cred că Messi va rămâne până la urmă în Spania și că totul va reveni la normal. Realitatea din prezent pare ceva mai dramatică, dar nu cred că ruptura se va dovedi permanentă, așa cum a fost între Brad Pitt și Angelina Joie. Sunt multe de schimbat la Barcelona, dar sper că acest semnal de alarmă îi va trezi pe șefii catalani, altfel vom asista la un nou divorț picant pentru ziare. Însă voi ce credeți? ‘: este relația club-jucător ireparabilă și dacă da, la ce club îi vedeți viitorul celui supranumit ,, La Pulga ” ? Nu uitați să ne lăsați răspunsurile în secțiunea de comentarii, momentan atât s-a putut și până data viitoare, salve !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: