O Românie La Maxim

O victorie cum demult nu am mai văzut. O abordare cu care nu eram obișnuiți nici măcar împotriva echipelor gen Andorra sau Malta. Primul triumf al Naționalei în fața unui adversar ce, la prima vedere, părea peste noi. Și totuși, în deplasare, folosind doi debutanți și mulți jucători aparent neexperimentați, am reușit să ne facem jocul și să marcăm trei goluri.

Al treilea, cel al lui Maxim, a fost un gol de decar modern și a reprezentat prestația României într-o singură fază. Pressing, energie și puțină finețe. Exact cât a trebuit pentru a ne întoarce cu 3 puncte la București. De remarcat și bucuria lotului după fluierul final. Se putea vedea efortul depus după meciul cu Irlanda de Nord și dorința de a demonstra ceva după egalul de la București.

Cu jumătate de echipă schimbată, cu o altă formație și cu un nou suflu, se pare, Mirel Rădoi a reușit, din ce auzim, să schimbe mentalitatea jucătorilor de la prima reprezentativă. Să nu ne îmbătăm cu apă rece, într-o țară atât de lipsită de performanțe, orice rezultat mai de doamne ajută e considerat ca un punct de cotitură. Așa a fost și la primele 2 rezultate ale lui Contra la națională, 3 puncte acasă cu Kazakhstan și o remiză afară cu Danemarca. Pentru moment însă, totul bine, primul loc în grupă și așteptăm încrezatori meciul cu Islanda.

Probleme sunt, mai ales pe postul de fundaș stânga, acolo unde Bancu, în ancheta Gazetei Sportutilor a primit cea mai mică notă împotriva Austriei. Cred însă că își va păstra locul de titular în stânga apărării. De ce? Pentru că ar fi prea riscant să schimbăm un jucător ce e titular constant pe acea poziție de 2 ani de zile și care totuși în repriza a doua și-a făcut treaba onorabil. Ar fi un românism să scoatem în față un țap ispășitor chiar și după o victorie așa că nu o să o facem nici acum. Camora ar trebui luat în lot, chit că ar fi o palmă pentru regula U-21 din campionatul intern. Valoarea nu se discută, iar experiența sa ne-ar ajuta măcar pe un termen scurt.

Felicitări și lui Mutu pentru dubla victorie de la tineret. Calificarea la Turneul Final de vara viitoare ar trebui să fie o formalitate, iar așteptările pe măsura fostei generații atât de lăudate. Atacul de azi de la selecționata mică arată bine, la mijloc avem opțiuni, deci nu văd de ce nu am forța o ieșire din grupe. Minuni s-au mai întâmplat.

Per total, o pauză internațională bună, cu 3 victorii și un egal din 4 posibile și cu o impresie generală mai bună decat ne-am așteptat. Însă voi ce credeți? Ne calificăm la ambele turnee? Ne-am schimbat total după doar o săptămână? Nu uitați să ne lăsați părerea voastră în secțiunea de comentarii și până data viitoare, salve !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: