Manchester United-între viață și moarte

Sezonul actual nu a fost unul ușor pentru Ole și elevii săi

Sezonul actual a fost un rollercoaster pentru fanii ,,diavolilor roșii”. Victoriile împotriva rivalelor din top 6 au fost umbrite de rezultate rușinoase, nedemne pentru un club de statura lui United. Un cuvânt potrivit pentru a rezuma sezonul formației din Manchester ar fi inconsistență.

Ca o consecință a lipsei de constanță în evoluții, diavolii se află în acest moment pe locul 6 al clasamentului, sub formații ca Leicester si Sheffield United, un paradox imens a ceea ce se întâmpla acum 20 de ani. Însă dacă stăm să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă, nici echipele care se află acum în top 4 nu traversează cea mai bună perioadă. Leicester și-a pierdut forma ce o propulsa în poziția de ,,best of the rest” a campionatului, Chelsea a obtinut doar 2 victorii de la începutul lui 2020, iar ,,the noisy neighbours”(termen folosit pentru a ironiza rivala locala) este la un pas să rateze Europa din cauza unei suspendări dictate de UEFA. Iar distanța dintre United și locurile ce asigură prezența  în Champions League este de doar 3 puncte. Așadar, nimic nu e pierdut.

Unul dintre meciurile sezonului pentru United, în deplasarea de pe Etihad

Însă spre deosebire de celelalte competitoare, United are nevoie cel mai mult de un loc în primele 4. De ce? Răspunsul este unul simplu: fără Champions League, clubul ar risca să intre în mediocritate, de unde cu greu ar putea să mai iasă. Intrarea în Europa League ar avea un impact important nu doar asupra finanțelor clubului, ci și asupra lotului diavolilor. Jucători pretențioși precum Pogba, De Gea sau chiar și Rashford vor dori sa plece pentru a juca în cea mai importanta competiție la nivel European. Înlocuirea acestora se va dovedi și ea dificila, întrucat nu sunt mulți jucători cu adevărăt de valoare care vor dori să joace joi seara împotriva unor echipe precum Astana, LASK Linz sau Ludogorets.

Câțiva dintre jucători după un disasterclass împotriva lui Burnley

Au rămas 10 etape de disputat în Premier League, destule pentru United să-și asigure poziția de Champions, întrebarea este:vor reuși să recupereze terenul pierdut? Programul cu siguranță nu îi ajută: deplasări la Leicester și Spurs, dar și 2 meciuri acasă împotriva lui Man City și Sheffield United. Cu toate acestea revenirea francezului Paul Pogba va constitui un boost semnificativ în cursa către un loc in Top 4. Iar adaptarea rapidă a lui Bruno Fernandes  nu poate decât să fie primită cu încurajare de către fanii trupei lui Solskjaer. De asemenea, de urmărit va fi și decizia UEFA în cazul lui Man City, care ar putea elibera locul 5 ca o variantă de rezervă, dacă verdictul final va fi o suspendare a cetățenilor.

Dar voi ce credeți? Considerați că United are șanse în continuare la top4 sau îi vom vedea în următorii ani într-o situație asemănătoare celor ale lui Arsenal și AC Milan? Lasați-ne răspunsurile în secțiunea de comentarii și până data viitoare, salve!

*Articol scris înainte de pauza cauzată de Coronavirus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: