Echipele Hipster ale Europei Ultimilor Ani

    

Din când în când sfera fotbalului mondial, astăzi acaparată de bani și de un grup select de formații ce îsi dispută principalele competiții în fiecare an, ne oferă o surpriză ce ne face sa sperăm că odată, sportul era mai disputat și nu așa one-sided ca acum. De precizat, o echipă hipster reprezintă o formație ce reușește să ne taie răsuflarea, să aibă rezultate cu un lot de jucători necunoscuți și cel mai important, să joace un fotbal fluid, de calitate.  Așa că fără s-o mai lungim va prezentăm formațiile care ne-au surprins plăcut de-a lungul ultimului deceniu.

  1. Monaco 2016-2017
Primul Semnal de Alarmă Pentru Europa

Fantastică echipă, de-a dreptul incredibilă. Simplul fapt că monegascii au reușit să oprească supremația PSG-ului în Franța și să câștige titlul de campioană în Hexagon a fost o realizare incredibila. Dar și o semi-finală de Champions League în același sezon? Wow! Și fotbalul prestat de trupa lui Jardim era unul lichid, plăcut ochiului, dovada fiind cele 107 goluri(da, ați citit bine) înscrise de-a lungul întregului sezon. În plus pionii de bază ai acelei formații au ajuns piese grele în angrenajul altor echipe de top în Europa: Mbappe la PSG, Bernado Silva și Benjamin Mendy la Machester City, Fabinho la Liverpool și exemplele pot continua. Păcat că nu ne-am putut bucura mai mult de această formație ce a surprins pe toată lumea.

2.Ajax 2018-2019

Călăii Real-ului(și ai lui Juve)

Știm cu toții parcursul lăncierilor de anul trecut din Champions League, dar și despre dubla internă reușită la capătul unui sezon de povestit nepoților. De Jong și De Ligt au prins transferuri la Barcelona, respectiv Juventus, plecarea unor jucători ca Neres, Van de Beek sau Onana fiind o chestiune de timp. Jucătorul sezonului trecut, marocanul Hakim Ziyech, s-a înteles și el cu Chelsea, transfer ce a consemnat în mare parte sfârșitul unei generații pe care întreaga Europa și-o va aminti cu mândrie și regret. Doar 15 secunde o mai despărțeau pe echipa lui Răzvan Marin de o finală de Champions. O altă poveste care ne face să ne întrebăm ,,ce-ar fi fost dacă?”.

3.Borussia Dortmund 2011-2017

Literal Goosebumps

Klopp în cea mai pură formă a sa. Fotbalul prestat de galben-negri a fost unul electric, plin de intensitate, iar rezultatele au fost pe măsura. Două campionate câștigate și o finală de Champions League sunt rezultatele care ies în evidență. Ce îi diferențiază pe ,,schwarzen-gelben” de celelalte echipe menționate este durata prelungită în care aceștia au avut success cat și constanta descoperire  de jucători ce aveau să fie nume grele la nivel European. Printre aceștia se numără: Aubameyang, Dembele, Gotze, Lewandowski, Hummels și alții. Am notat ca finalul epocii în care nemții erau o echipă ,,pentru hipster” ca fiind anul 2016 întrucat de la acel punct încoace nu mai era considerat ceva ,,outside of the box” sa susții Borussia. T  ot ce e bun are un sfârșit, din păcate.

4.Atalanta 2017-

Poze făcute înainte de dezastru

Formația din Bergamo devine noua atracție pentru cei ce vor sa gândească în afara cutiei. De la instalarea lui Gian Piero Gasperini, La Dea a ajuns să fie o prezență ce impune respect în fotbalul italian, dar și în cel european. Finaliști în Coppa Italia stagiunea trecută, un trofeu ar încununa munca minunată depusă de Ilicic&Co. Și cine știe, poate aceasta va veni chiar în Champions League, competiție în care se află în premieră în istoria clubului. Ar reprezenta o surpriză imensă și ar arăta înca o dată de ce fotbalul e atât de frumos.

Dar voi ce credeți? Am omis vreo formație ce vouă v-a plăcut în mod excepțional? Nu uitați să ne lăsați părerea voastră in secțiunea de comentarii si până data viitoare, salve!

Un gând despre „Echipele Hipster ale Europei Ultimilor Ani

  1. Imi amintesc când Malaga reprezenta o forță in Europa, si mai ales in Spania, unde pentru o perioadă se bătea de la egal la egal cu granzii din La Liga… Si acel meci cu Borussia Dortmund pentru semifinalele Uefa Champions League… La doar câteva secunde de istorie pe Signal Iduna Park!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: