Marakanazo

Îmi pare rău fanilor CFR Cluj, promit că aceste articole despre nereușitele europene ale țării noastre nu sunt îndreptate strict către clubul vostru. Doar că echipa pe care o susțineți pare că se descurcă cel mai bine la nivel continental, de aici și numărul mare de articole despre aceste insuccese. E practic un compliment, exprimat altfel, un fel de ,,De la tine mai aveam pretenții” pe care îl auzeai la părinți atunci când făceai vreo boacănă cu fratele tău mai mic, obișnuit de-al casei cu astfel de obiceiuri.

Și într-adevăr, joi seara la Belgrad a fost o adevărată boacănă. A fost o săptămână în care am ajuns oficial cei mai proști din curtea școlii, când vine vorba de fotbalul din Peninsula Balcanică. Dacă țările din centru-vest ne-au lămurit săptămâna trecută prin victoria celor de la Young Boys, zilele acestea au umplut paharul. Sârbii ne-au demonstrat direct ca sunt la ani lumină în ceea ce privește produsul de jucători și ,parțial, chiar și la nivel de suporteri. OK, nicio problemă să pierzi în fața unei formații ce acum 2 ani învingea câștigătoarea în exercițiu de Champions League acasă. De cei din Ungaria știm cu toții că ne-au depășit la capitolul investiții și performanță. Implicit și Ucraina. Bulgarii, cum necum, vor avea o calificată măcar în grupe de Europa League. Și aici vine șocul. Republica Moldova este la 90 de minute distanță de a avea pentru prima dată în istoria sa o reprezentantă în cea mai importantă competiție inter-cluburi. Ceva ce la noi nu s-a mai întâmplat din 2013.

De aceea cele 4 goluri încasate pe Marakana au fost ca un adevărat dezastru. Majoritatea au venit din erori individuale, răsucind astfel cuțitul într-o rană destul de adâncă. Mulți au dat vina pe Șumudică și pe planul său prea curajos. Nu spun că vina îi aparține în totalitate, căci și lotul este supra-uzat, dar naivitatea nu este un element ce apărea în perioada Dan Petrescu, iar lotul este aproape același ca atunci. De aceea și atitudinea arogantă a lui Șumi la conferințele de presă trebuie taxată, pe motiv că aceasta nu este totalmente justificată. Iar această abordare față de ce ai în față te poate expune. Neacceptarea greșelilor te va limita, într-un campionat care oricum nu pare foarte solicitant pentru CFR.

Dar ăștia suntem. Atât s-a putut. Așteptăm anul următor pentru a ne amăgi a n-a oară, fără a face cu adevărat ceva care să ne repună pe harta Europei. Măcar la scandal suntem buni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: