Cristiano și Goana Continuă

12 ani au trecut de când câștigătorul Balonului de Aur dădea nordul ploios al Angliei pe însoritul Madrid și de cand fish and chips erau schimbați pe paella si jamon.

Pe scurt, fiul risipitor, Cristiano, a revenit în casa ce l-a format între 2003 și 2009 cu aceeași ambiție de a fi cel mai bun pe care o avea la 18 ani. Sigur că atunci nu vorbeam despre același Ronaldo din ziua de azi,pentru că acea versiune nu se putea gândi la ceea ce avea să obțină în următorii aproape 20 de ani. Pentru romantici, vestea de vineri seară este demnă de un film pe Netflix, un ,,last dance “ ce ar putea rivaliza chiar cu cel al lui Jordan. Însă, dacă este să privim puțin mai atent, ne putem da seama că nu neapărat romantismul stă în spatele deciziei lusitanului.

Din punct de vedere sportiv, e clar că lucrurile nu stăteau nemaipomenit la Torino. Echipa era în regres, iar Cristiano era departe de performanțele pe care-și propusese să le obțină în nordul Italiei. Însă nu asta cred că a fost factorul decisiv în mintea portughezului. Eu cred că transferul rivalului său etern din Catalunya până în capitala Franței a cântărit destul de mult. Vorbesc aici bineînțeles de Lionel Messi, care a renunțat l statutul său de ,,one club man” pentru a semna cu PSG. Două firi competitive, era evident că Ronaldo nu putea rămâne indiferent la această mutare. Nu spun că Ronaldo nu ar fi plecat dacă Messi nu ar fi creat un precedent în această dispută. Dar, cred că decizia lui CR7 are și foarte multe implicații de marketing.

Până la urmă, el era mereu antagonistul în această rivalitate, cel rece, care schimba cluburile doar pentru a obține trofee. Dar acum, părerea mea, a câștigat niște puncte pe parte de imagine, în defavoarea, proaspătului devenit mercenar Messi. Iar aici merită felicitări și agentul său, Jorge Mendes, care ne-a făcut pe toți să credem până în ultima secundă că al său client va ajunge pe partea albastră a orașului Manchester, astfel punând presiune pe cei de la United și făcându-i să se grăbească în privința unei înțelegeri.

La urma urmei, CR7 e un brand, iar această întoarcere în Regat, îi va aduce multe beneficii pe parte de PR. Cât din punct de vedere sportiv, e limpede că Liga Campionilor este mai accesibilă proiectului început pe Old Trafford decât era în Piemont. Dar voi ce credeți ? A făcut Cristiano decizia corectă ? Nu ezitați să ne lăsați părerea voastră în secțiunea de comentarii ! Până una alta, așa cum v-am obișnuit, ne revedem săptămâna viitoare !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: