Nervi întinși la maxim

E final de sezon, deci e normal să vedem tensiune și oboseală în comportamentul celor ce luptă pentru obiective. Mai ales când în joc e primul titlu de campioană după ani de pribegie.

Numai că, se pare că presiunea scoate ce-i mai rău din oameni. Chiar și din Farul Constanța, auto-declarat promotor ale fotbalului frumos și fair-playului. Efervescentul club de la malul mării a fost prins în miza jocului pe care îl conduc în acest moment și, din teamă de a nu scăpa mult râvnitul trofeu din mână, după câteva rezultate nefaste, se află în fața unei finale acasă, împotriva unui FCSB pe val. Bucureștenii au învins balaurul ultimelor 5 sezoane, în fața unei asistențe de 40.000 de oameni și au anunțat că merg la Constanța din postura de vânător, a celor ce au doar de câștigat și nimic de pierdut.

Natural, Farul, care a scăpat cu un punct la Craiova, resimte căldura poziției precare în care se află, ceea a vânatului. Știe că adversara e în creștere și că propriul lot e decimat de indisponibilități. Însă ieșirile în media ale celor 2 figuri ilustre ce reprezintă clubul, Gică Hagi și Gică Popescu, nu fac cinste clubului, care de-a lungul timpului s-a marketat drept diferit de celelalte. Mai întâi președintele Farului, a minimizat o parte din meritele adversarului, spunând că pasa decisivă a lui Olaru pentru golul marcat de Florinel Coman a fost una norocoasă și care s-a transformat în assist din greșeală. O afirmație deplasată și care pur și simplu nu își avea locul. Mai ales în calitate de rival direct și de oficialitate a unui club.

Apoi Târnovanu, în entuziasmul victoriei, spune că FCSB este mai bună decât Farul și că rivalii din Constanța au fost ajutați de arbitri în play-off. O declarație ce nu poate fi neapărat probată, a fost mai mult o izbucnire de moment a unui tânăr de 22 de ani. Dar răspunsul lui Hagi, de a-i aminti portarului de înfrângerea usturătoare a FCSBului în fața lui Silkeborg, e nedmnă pentru un campion și pentru un munte de experiență și cunoștințe fotbalistice, așa cum este antrenorul Farului. Se cuvenea ignorarea acestor spuse neîntemeiate, mai ales dacă e să ținem cont de vârsta și poziția autorului.

Apoi, nu în ultimul rând, patronul ,,Marinarilor” intră la TV să certe analiștii că vorbesc doar despre FCSB și nu despre propria formație, invocând că ordinea în clasament arată că ar merita mai multe laude. Asta deși echipa e pe primul loc, nu știi ce recunoștință se mai cuvine. În plus, FCSB rămâne o echipă mai urmărită decât Farul Constanța, deci e normal să se audă mai multe despre ei pe micile ecrane. Mai ales când aceștia pleacă favoriți în meciul direct și când tocmai au câștigat meciul pe care l-au câștigat.

Bineînțeles că aceste tertipuri pot distrage atenția presei de pe lotul de jucători de la Farul, unul tânăr, fără experiență, către figurile mai pățite ale clubului. E și asta o tactică, deși, trebuie spus, este una nedemnă și una care nu face deloc cinste unui club care se consideră integru și un model drept de urmat. Să nu cumva ca acest rău propagat în presă recent să nu se întoarcă împotriva clubului lui Hagi, deoarece pentru fotbalul prestat și suporterii câștigați pe parcurs, ar fi mare păcat. La fotbal, va câștiga cel mai bun, iar asta vom afla duminică. Voi pe mâna cui mergeți? Nu uitați să ne lăsați răspunsul în secțiunea de comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: