,,Tripla este în pericol“

Acesta a fost motivul pentru care șefii lui Bayern au decis să îl înlocuiască pe Julian Nagelsmann. Pentru că tripla Campionat, Cupă, Liga Campionilor ar fi în pericol. Sigur că un club de nivelul bavarezilor ar trebui să aibă standarde înalte. Dar cred că orice om ar fi de acord cu următorul lucru: nimic din ce nu e al tău nu e în pericol, din moment ce apărarea sa nu depinde doar de tine.

Este ca și cum ți-ai vinde mașina personală, doar pentru că vecinul, pieton până atunci, vrea să își achiziționeze primul autovehicul. Să nu înțelegem greșit, Thomas Tuchel este un adevărat bolid în materie de antrenori, un real Mercedes. Dar justifică asta înlăturarea Teslei reprezentate de Nagelsmann? Campion în Bundesliga la 35 de ani, semi-finalist de Champions League la 33 și adeptul unui fotbal extrem de intens și frumos de urmărit. Și mai mult de atât, unul cu rezultate în sezonul actual, din moment ce Bayern se afla la doar 2 puncte de Dortmund în Bundesliga, era în fazele avansate ale Pokalului și tocmai eliminase monstrul ofensiv PSG din UCL. La zero.

Deci pot fi motivele demiterii fostului manager de la Leipzig și Hoffenheim legate strict de performanța sportivă? Pot, dar nu în totalitate. Zvonuri legate de indisciplină, pierderea vestiarului, plus, se pare o vacanță la ski, au avut și ele impactul lor. Întrebarea însă este, de ce ai înlocui o problemă cu o problemă? Thomas Tuchel este cunoscut pentru discuțiile aprinse pe care le-a avut cu vestiarele unde a antrenat. La Dortmund, a avut probleme chiar cu conducerea, la Paris nu a reușit să cadă la pace cu greii din capitala Franței, iar de la Chelsea a fost îndepărtat pentru o aparentă problemă de comunicare. Din lac în puț.

Stilul de joc similar, atitudinile similare în relațiile cu jucătorii și pierderea unui mare talent în antrenorat, fac din numirea bavarezului Tuchel la Bayern un puzzle pe care numai legendele Kahn și Salihamidzic îl pot înțelege și unul în care numai ei au văzut goluri. Mai rău, revenind la comparația cu mașina, cred că acest nou Mercedes a cam făcut pană deja. De 2 ori. Ca și eliminați din UCL de un Manchester City irezistibil și din cupă printr-un ghinion absurd, sezonul munchenezilor nu a fost niciodată mai aproape de eșec. Doar pura incompetență a rivalilor de la Dortmund a făcut ca Hollywood FC să încheie și această etapă în fotoliul de lider și să se păstreze în grafic vizavi de acest obiectiv.

Și totuși cum s-a ajuns aici? Pentru că tripla este în pericol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: