Singuratici la vârf?

În liga în care joacă cei mai buni din lume și în care se investesc cei mai multți bani, o echipă care anul trecut nici măcar nu a jucat în Europa este acum vârf de lance și domină orice adversar îi iese în cale. Dar chiar atât de repede să vină succesul?

Da și nu chiar, pentru că Arsenalul lui Mikel Arteta, după ce a mers ceas din august și până acum, pare că s-a poticnit exact când le era lumea mai dragă. Și ce este îngrijorător, este faptul că aceste „sughițuri” au venit cu echipele din subsolul clasamentului Premier League. Etapa trecută, new manager bounce-ul adus de Dyche în partea albastră a Liverpoolului a tras primul semnal de alarmă în tabăra tunarilor, iar aseră am văzut cum Arsenal a fost aspru chinuită acasă de o Brentford renumită pentru al său ermetism, înainte ca revelația sezonului să scape frâiele partidei după doar 6 minute. Este acesta un complex? Pentru că în afară de Manchester United, în startul sezonului, înfrângerile londonezilor au venit împotriva lui Everton, Southampton, formații, care la ora jocului se aflau în zona retrogradării și Newcastle, alt proiect ambițios, pe care Arsenal ar fi trebuit totuși să îl depășească.

Toate acestea atârnă și mai greu în contextul unui Manchester City, care de 5 câștigă aproape tot pe plan intern și care e recunoscută pentru numărul extrem de mic de puncte scăpat de-a lungul unui sezon. Ce spune clasamentul? Că actualmente Arsenal, favorita multora de a deveni regina Angliei în 2023, mai are în față doar 3 puncte față de principala urmăritoare, e drept având și un meci în minus. Însă cele 16 finale rămase, arată 2 chiar contra cetățenilor. Nici ei imbatabili, după cum am văzut în această jumătate de sezon, dar în niciun caz de lepădat. Ce urmează acum pentru Arsenal? Probabil cel mai greu moment din campania lor la titlu și un adevărat test al valorii echipei. Nu e ușor să încerci să bați campioana după ce suferi 2 semi-eșecuri, așa că derbyul de săptămâna viitoare este capital. Un obiectiv pe termen scurt și mediu al tunarilor îl reprezintă integrarea în lot a noilor transferuri, Trossard, Jorginho și Kiwior. În special primii 2 pot aduce energie pentru titularii ce au dus greul până acum și experiență în momentele tensionate actuale. Lupta cu lotul supra-aglomerat al lui Guardiola este deja suficient de complicată, așa că orice ajutor e binevenit. Tottenham și-a făcut treaba sptămâna trecută, acum e și rândul lui Arsenal.

P.S: sfat pentru Arteta în ceea ce privește transferurile de la vară, Toney nu mai are voie să rămână mult la Brentford, ori că merge în Nordul Londrei, sau în altă parte. Ca să citez un clasic, „Pay and do not speak!”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: