Liniștea asurzitoare și ceva mai mult decât fotbal

Un peisaj dezolant, unul pe care nu voiam să îl revedem, după 2 ani în care aceasta a fost realitatea pe care a trebuit să o înfruntăm. Așa arătat stadionul din Craiova vineri, circumstanțele fiind puțin bizare, pentru că nu vorbim despre o sancțiune sau vreo altă variantă a unui virus.

În schimb vorbim despre altă problemă reprezentativă pentru secolul 21. Xenofobia. Știm cu toții evenimentele regretabile de la Sfântu Gheorghe și cum asta portretizează cum gândește o parte a societății de la noi. Știm și că părerile sunt împărțite, dar trebuia oprit meciul săptămâna trecută?

Eu cred că da. Lumea va spune că s-a creat un precedent, eu spun că s-a tras un semnal de alarmă. Că nu se mai poate și că astfel de acte de huliganism trebuie eliminate din conștiința oamenilor și din modul lor de a acționa. Orice om ar trebui să se simtă în siguranță în țara noastră, indiferent de etnie, rasă, religie, orientare sau sex. Suntem cetățeni egali și trebuie respectate drepturile normale omenești când vine vorba de minorități în România.

Așa că pedeapsa unui Oblemenco gol vineri seara este prețul cel mai mic plătit de o entitate în acest caz de încălcare a fundamentelor cetățenești. Trebuie să respectăm ca să fim respectați, iar meciul Sepsi-FCU Craiova este un bun punct de plecare pentru redresarea unor prejudecăți oribile. Asta dacă suntem într-adevăr un stat european și dacă vrem să ne facem bine…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: