Feliz Domingo

Foarte amuzant ce a apărut duminica trecută pe Twitterul spaniol. Hilar chiar. Am fost martorii unei scene dezolante, triste, care reflectă realitatea în continuare crudă a unei societăți, care, deși vrea egalitate și incluziune, este trasă în continuare înapoi de anumiți membri ai săi.

Și nu orice fel de membri. Pentru că în acest caz vorbim de doi burghezi, aflați la vârful piramidei. Niște exemple pe care lumea le urmează orbește, dar care și-au bătut joc de orice fel de legătură pe care o au cu comunitatea care îi adoră. În viziunea lui Iker Casillas și a lui Carlos Puyol, campioni mondiali în 2010 cu naționala Spaniei și foșt căpitani a celor 2 mari rivale care au dominat fotbalul în ultimul deceniu, să îți asumi curajul de a îți exprima orientarea sexuală în public este motiv de râs. Mai ales când aceasta nu corespunde cu normele ,,tradiționale” ale unei lumi care arată în continuare că nu este gata să îți accepte toți participanții.

Așa s-a ajuns la gluma nesărată a fostului portar, care s-a detașat de zvonurile ,,deranjante”, care îl cuplau alături de diferite femei din lumea bună a Spaniei, spunând că el preferă bărbații. La început lumea credea că acesta este un pas înainte, Casillas fiind considerat un adevărat pionier, fiind urmat de fostul său coleg, care a intuit către o relație amoroasă între aceștia. Însă presa iberică s-a prins rapid de jocul acestora și a subliniat gluma patetică postată de fostul goalkeeper al madrilenilor, care a încercat să scoată cămașa într-o situație imposibilă, spunând că a fost ținta hackerilor. Nimic mai fals, această încercare fatidică fiind taxată și mai aspru în urma comunicatului la fel de penibil dat de Puyol, care a încercat să își ceară scuze. Și totuși, ce doare mai tare? Pedepsele au fost inexistente. Sponsorii nu au plecat, fostele cluburi nu i-au condamnat public, iar aceștia și-au păstrat posturile calde la diferitele televiziuni din Spania, fără să îndure nimic. Asta după ce trăim într-o lume și așa colțuroasă în gândire, în care cu greu îți faci loc dacă ieși din tipare.

Dar ce e mai puțin corect? Ultimul aspect menționat sau felul celor doi ex-internaționali de a scrie ,,LGBT”, inversând ultimele 2 consoane?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: