Exact ce lipsea

Ultimele 2 săptămâni au fost unele tulburi în Bănie. În urma victoriei cu Vllaznia, oltenii au pierdut acasă cu Rapid prima dată în acest sezon, ca mai apoi să aibă cea mai apatică prestație pe care am văzut-o pe un teren de fotbal. Astfel, Craiova nu și-a creat nicio ocazie în deplasare cu un adversar mai degrabă îngrijorat pentru ziua de mâine decât de fotbal, de unde și lipsa de meciuri oficiale în 2022.

A urmat un succes tensionat împotriva rivalilor din oraș, ușurat de 2 lovituri de pedeapsă acordate de Istvan Kovacs. Astfel, după doar 2 victorii, ambele venite după goluri marcate preponderent din faze fixe si nici 60 de zile de la învestire, a venit și cinicul titlu ,,Mulțumim, Laszlo Balint!”. În loc a venit o pistă mai veche, un ,,predestinat” al scaunului de principal din Bănie, Mirel Rădoi. Fost selecționer al naționalei mari și performer la cea de tineret, adept al unui fotbal ofensiv, catalogat uneori drept sinucigaș, fostul fundaș al Stelei a fost de la început o potrivire perfectă, una care să îi mulțumească pe pretențioșii suporteri ai Craiovei.

Iar victoria de joi seara le-a dat toate motivele să uite trecutul roș-albastru al acestuia și să se concentreze pe calitățile sale. A urmat un reviriment formidabil, o dominare autoritară a unui adversar ce părea situat în altă ligă la meciul tur. Un alt sistem, o altă abordare, a fost rețeta specifică fotbalului oltean, unul care nu te lasă să respiri și care a încântat în fața Zoryei. Impresia generală a fost că această echipă e în stare, Craiova poate. A dispărut acel joc steril, de licurici. În schimb am văzut o descătușare, un grup de jucători înfometați și gata să se hrănească din adversar.

Așteptările nu pot decât să crească de aici, dar Craiova este locul perfect pentru Mirel Rădoi să își implementeze conceptele de la națională, un mediu aproape toxic, dominat de feudele între jucători și presiunea masa-media. Nu, în Bănie va avea liniște, susținute de patron, de Sorin Cârțu, de public și mai ales, de niște jucători dornici să evolueze și să se exprime pozitiv. Etalonul în materie de fotbal ofensiv a fost setat sezonul trecut. Însă, dacă Rădoi va dovedi curajul și adaptabilitatea pe care a arătat-o în fragmente, acea ștachetă poate fi ajunsă în acest an.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: