Speranță sau deziluzie?

Ori poate e ușurare. Ușurarea că am scăpat de o nouă rușine. Suporterul român este o enigmă în ceea ce privește relația cu propria echipă. Azi o urăște, mâine o pupă.

Dar pe sistemul ,,Dacă mă supăr pe tine, nu înseamnă că nu te mai iubesc”, mergem înainte. Iar pentru prima dată după o serie aparent interminabilă de rușine, ne putem bucura și noi de un pic de soare.

Optimiștii (sau cei naivi) ar spune că ne-am revenit. Și în ce fel. Adevărul e, însă, că echipele cu care au jucat formațiile de la noi erau net inferioare. Iar accederea în turul 3 preliminar nu a fost deloc una convingătoare. CFR a remizat cu o echipă din Andorra. Andorra. Un sat pescăresc mai mic decât Piteștiul. Ce atracție să ai pentru jucători de top? Ce atracție să ai pentru jucători profesioniști? Nu mai bine ies din pescuit și totuși, campioana României face egal în deplasare. Craiova merge cu surle și trâmbițe mai departe, zdrobind 3-0 un licurici din Albania. Atât că toate golurile au venit în a doua repriză și la întâmplare. Un șut de la distanță și două cornere, marcate de 2 fundași centrali. Noroc chior, care n-o să se mai repete în disputa cu Zorya Luhansk. Mai alea că oltenii joacă mai lent și steril ca niciodată. Sepsi s-a comportat ca o echipă mică, conform statutului, fiind aproape să regrete amarnic cele 2 penalty-uri ratate din tur și scăpând ca prin urechile acului. Iar FCSB… faptul că au marcat de 2 ori în ultimele 10 minute arată fragilitatea oponentului. Unul care totuși a venit la București, pe cel mai mare stadion al țării și a înscris de 2 ori. Hilar. Măcar suporterul de rând a avut ce vedea. Acum va veni pregătit cu pumnul de pastile când echipa sa va mai scoate capul în continent.

În fine, ce să mai, măcar nu ne-am făcut de râs săptămâna aceasta. Dar e important ca toate să treacă de acest tur, ca să dam de adversari de Doamne ajută și ca să nu mai stăm permanent în negură. E musai să se califice în grupe 2-3 echipe din cele menționate, dacă nu chiar toate, ca să mai uităm de cât de rău ne este. Nu ar repara total ce e stricat în fotbalul nostru, dar mai lipi puțin această gumă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: