Prietenașii

Paul Pogba și Paulo Dybala. La Pogbance și La Joya. Anul este 2016, iar cei doi prieteni au câștigat împreună Serie A cu Juventus, formând unul dintre cele mai de temut parteneriate din Europa. În Champions League, au fost eliminați cu noroc de Bayern, însă gloria continentală nu avea să aștepte mult. Până la urmă torinezii ajunseseră în finala competiției în anul precedent și aveau unul dintre cei mai buni scheleți ai lotului. Așa că trofeul era doar o chestiune de timp.

A venit vara lui 2016. După un European de senzație cu Franța și medalie de argint, Pogba o părăsește pe Bătrâna Doamnă și se transferă înapoi unde a început totul, la Manchester United, pentru o sumă record. Această mutare, coroborată cu stilul țipător de exprimare al francezului fac din mijlocaș un adevărat star mondial, cu diferite reclame pentru branduri faimoase, o expunere incredibilă și, bineînțeles, și mai mulți bani. Amicul Paulo rămâne stingher la Torino, întrebându-se în cât timp va veni și rândul lui.

2017. Dybala apare mai proeminent în lumina reflectoarelor, după un sfert de finală de senzație acasă împotriva Barcelonei și parcursul până în finala Champions League. Deja încep comparațiile cu Messi și întrebările legate de momentul în care acesta îl va înlocui pe legendarul număr 10 la naționala Argentinei. Iar Paul, aflat la primul sezon înapoi în Anglia a câștigat 3 trofee ( de mâna a doua, dar trofee), în ciuda prestațiilor inconstante pentru Diavoli. Îi sunt acordate circumstanțe atenuante, fiind primul an, dar la 100 de milioane, s-ar vrea mai mult.

2018, cel mai bun an pentru cel puțin un membru al cuplului, cu Pogba câștigând Cupa Mondială alături de Franța, în urma unui sezon tumultuos la United, unul în care a fost chiar lăsat pe bancă de Mourinho. Dar campania din Rusia i-a spălat păcatele, iar lumea spera la un reviriment. Iar amicul argentinian s-a bucurat de doar 20 de minute de soare la Campionatul Mondial și nu profită de startul bun din sezonul 17/18. Nu e bine, dar se poate mai rău.

Ulterior începe declinul. Dybala intră în umbra lui Ronaldo la Juventus, iar Pogba, e clar, face parte dintr-un sistem bolnav la Manchester United. Unul în care și el constituia o problemă. Ușor ușor nici rezultatele nu au mai venit. Amândoi au avut perioade inconstante și au fost învinuiți pentru insuccesele propriilor formații. Declinul a bătut spre anonimat, iar acum în 2022, am ajuns într-un punct în care, liberi de contract, nicio echipă nu i-ar dori pe vreunul dintre acești doi foști parteneri de succes din Piemont. Și totuși acest regres vorbește despre cât de tare se schimbă fotbalul. Cum în 2016, ei erau printre cele mai mari staruri ale sportului, iar acum au fost dați uitării.

Acest lucru e elocvent pentru laitmotivul trecerii implacabile a timpului. Sau a managementului prost. Oricum ar fi, să văd imaginile cu cei doi în vacanță la Miami m-a întristat. Pentru că nici măcar Juventus nu a vrut reunirea celor doi. Timp mai este, dar cum și-au pierdut carierele e revoltător, iar aceste poze chiar nu le fac cinste acestor doi amigos aflați la răscruce.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: