Dinamo și Dispariția Dinozaurilor

Reptilele și asteroizii, Dinamo și Garda Financiară. Ambele s-au manifestat cu forța unei roci imense, în cazul ființelor din Mezozoic sub forma unei bucăți de planetă mortale, iar în situația câinilor ca un bulgăre de zăpadă care i-a sufocat.

Două entități octogenare, despre care se credea că nu au sfârșit. Și care totuși și-au găsit nașul într-o formă sau alta. Bineînțeles că, din punct de vedere sportiv, alb-roșii nu ar trebui să își dea duhul după această retrogradare, dar la cum e fotbalul la noi și la ce diferențe sunt între eșaloane, nu este chiar exclus.

Însă așa se întâmplă când ești prost administrat, de mai mulți oameni și când cei care chiar îți vor binele sunt dați deoparte. Exemple Cornel Dinu și Ionuț Dănciulescu, cei care în ciuda statutului de glorii ale acestui club au fost îndepărtate până la refuz de o conducere care, în ultimii ani, a fost definită de parvenitism și habarnamism. Gen, spaniolii (pe care i-am apărat, din păcate într-un articol scris acum un an și jumătate) și board-ul lui Ionuț Negoiță, un om cu câteva capacități financiare și zero pricepere la fotbal.

Nici jucătorii nu pot spune că și-au făcut vreun bine prin acest sezon, punând umărul, mai întâi de toate la o retrogradare, echivalentă cu o condamnare la închisoare în CV și una care, fiind prima la un club imens, nu va ieși din memoria fanilor. Spun că nu și-au făcut un bine pentru că la Dinamo era valoare de a rămâne în prima ligă. Jucători precum Rodriguez, Figueiredo, Ivanov, Ivanovski, Torje și Matei vor continua în prima divizie. Asta arată că în acel lot, aparent haotic al lui Dinamo, era ceva care trebuia să realizeze mai mult. Înțeleg că probleme financiare nu au ajutat. Dar astfel de prestații ca în acest sezon nu te pun în vitrină ca fotbalist și arată că nu poți performa fără salariu, practică regretabilă, care a ajuns, din nefericire, regulă in Liga 1.

În încheiere, nu mă pot abține și nu pot să nu fac acea comparație dintre suferința trupei din Ștefan cel Mare și a giganticei Hamburg. Cele două se întâlneau în semi-finalele Cupei Campionilor în anii ‘80, nemții chiar adjudecându-și trofeul în 1983. Acest declin e cel puțin dureros pentru fani, ținând cont de culmile atinse. Și formația din nordul Germaniei era un dinozaur al Bundesligii până nu de mult, însă de 4 ani au rămas blocați la Porțile Raiului. Rămâne de văzut dacă la fel va face și Dinamo. Sau dacă mai rău, va trebui să o ia de la capăt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: