Nu mor caii

Când vor câinii. Sau leii. Sau cum a fost cazul Realului anul acesta, când vrea toată jungla.

Indubitabil cea mai mare echipă din istoria Uefa Champions League, pedigree-ul madrilenilor nu a putut ieși mai tare în evidență decât a făcut-o anul acesta. Unul în care au părut îngropați de atâtea ori, aproape fiecare meci constituind o cumpănă. Dar au răzbit, cu experiență și cu doi membri ai podiumului Balonului de Aur în atac.

Și culmea, la capătul unui meci pe care au meritat să îl câștige, după trei duble unde au existat dubii asupra dominării galacticilor. Dar acum nu se pune problema. Pot cormoranii să invoce acele 9 șuturi pe poartă, față de 1 singur al Realului, dar Liverpool a putut pune presiune cu adevărat doar 10 minute pe elevii lui Ancelotti. Care au fost salvați de incredibilul Courtois, numit meritat omul finalei și care a lăsat zilele negre din debutul sezonului mult în urmă.

Alți oameni care au lăsat zilele negre în urmă, cel puțin pentru o noapte, sunt cei 3 ,,fantastici”, uitați aseară pe bancă, altădată superstaruri ale fotbalului mondial. E vorba de Bale, Isco și Hazard. Dacă primii doi măcar apucaseră să realizeze ceva pentru Real, belgianul a fost mereu indisponibil la nevoie, în ciuda prețului mare oferit către Chelsea. Dar aseară, fotbalul i-a arătat un zâmbet, aducându-i cea mai importantă medalie din cariera lui și una pe care cariera sa gigantică o merită.

Și în final, un mare felicitări lui Carlo Ancelotti, care a făcut incredibilul salt de pe Goodison Park pe Bernabeu, de la locul 9 în Anglia la vârful Europei, în decurs de numai 1 an, readucându-și astfel cariera de antrenor pe linia de plutire. După ce anul trecut a bătut-o istoric pe Liverpool pe Anfield, acum a fost din nou coșmarul lui Klopp, care deja ar dori o revanșă anul viitor la Istanbul. Una peste alta, o finală așa cum ar trebui să fie. – întârzierile de la început. 2 cluburi imense, atmosferă frumoasă, fotbal intens. Toate ingredientele pentru o seară de gală, demnă de acest prestigiu al finalei Champions League. Ne revedem sezonul următor! THE CHAMPIONS!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: