Vulcanul din Bănie

Care a fost stins de o găleată cu apă cât un potop. Sleiți, lipsiți de valoare și de idei, juveții au capitulat dezamăgitor sezonul într-o săptămână într-o manieră care deja nu mai surprinde pe nimeni asociat cu Universitatea.

Două meciuri cât un an, acasă, pierdute la limită în fața a doi adversari care au reprezentat de-a lungul timpului pietre greu de trecut pentru olteni. Asta arată un blocaj mental, că nu s-a produs declicul, sau poate altceva. Că lotul, în ciuda a ce a reușit Reghecampf să îl facă să joace de multe ori în acest sezon, nu are valoare să fie competitiv, iar mental clar nu este în vârf.

Nu are rost să analizăm meciurile în particular, povestea acestor două partide e prea bine cunoscută de suporterul oltean. Aproape că a ajuns o taină de noapte bună pe care i-o spune copilului înainte de culcare, una pe care copilul o va distribui mai departe și următoarei generații pentru că lucrurile nu se vor schimba și tradiția merge mai departe. Să zici că e păcat a ajuns deja un clișeu. Unul care nu mai ține. De câte ori să îți pară rău pentru ceva care pare că se repetă la infinit? Deja pare sortit, o parte din ciclul naturii.

Vorbea Laurențiu Reghecampf la conferința de presă despre o atmosferă foarte proastă în lot. Ce surpriză! Si oamenii sunt la fel, poate chiar mai rău. Dovadă că la meciul cu Sepsi, tribunele de pe Ion Oblemenco nu mai erau pline ca acum o săptămână înainte de meciul cu FCSB. Populația se satură repede, mai ales cea olteană, care deși merită apreciere pentru susținerea arătată, trebuie să ne amintim că, în fond, ea formată tot din români. Adică din oameni motivați de rezultate, fără cultura peluzelor din străinăte.

Altfel, foarte frumos proiectul de la Craiova. Finanțele bine, stadion frumos, publicul la fel, jucători de milioane, Occident, ce să mai! ,,O remaniere e necesară la Craiova” e deja enervant. Dar dacă Sorin Cârțu este cu adevărat președintele clubului, i-a venit vremea să arate dacă și ce mai poate. Cât despre ultimele 2 meciuri din campionat, ocazia perfectă de a vedea cine merită să rămână la Craiova și cine nu. Pentru că, cel puțin la nivelul lotului, nu trebuie să fie mulți doar dacă sunt olteni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: