Rezultatul nestabilit

Așa a numit Mohamed Salah actul final al acestui sezon de Uefa Champions League. Pentru trauma pe care a suferit-o acum 4 ani în finala de la Kiev și pentru rezultatul decis atunci vicios de 2 erori masive ale portarului Karius.

Răutăcioșii ar putea spune că disputa nerezolvată a lui Salah e de fapt cu PSG, acolo unde activează ,,măcelarul” său din 2018, Sergio Ramos. Dar cred că egipteanul are ceva mai mult în vedere decât o simplă intrare târzie la fostul căpitan blanco.

E vorba despre Balonul de Aur, pentru care principal favorit este talismanul Realului, Benzema. Poate că și asta consideră Salah nerezolvat. Pentru că un succes în finala Ligii ar reprezenta o bilă albă în cursa pentru titlul de cel mai bun jucător al lumii, una în care, momentan, pare că s-a înscris doar atacantul francez.

Altfel, fără să ne uităm la aceste oportunități de marketare a meciului de către media, pe care presa le va folosi cu siguranță în apropierea meciului pentru a pune paie pe foc, avem parte de un duel între 2 giganți ai competiției. Mai exact, cele mai bune 2 cluburi din istoria acesteia, dacă Liverpool se impune și egalează cele 7 ,,urecheate” ale Milanului. Un meci foarte deschis, cu un ,,rock’n roll” propus de Klopp și ai săi versus o orchestră ce pare că își va repeta la nesfârșit partitura câștigătoare a lui Ancelotti.

Bineînțeles nu putem uita finala din 2018 de la Kiev, iar din acest punct de vedere, Salah are dreptate în ceea ce privește dorința de răzbunare a clubului. Însă, cormoranii se pot autointitula vânătorii cât vor, avantajul psihologic aparține Los Merengues. Când joci un meci de Champions League împotriva lui Real Madrid, nu dai piept doar cu fotbaliștii de super-clasă, ci și cu însuși istoria sportului. Nu mai contează câte trofee ai câștigat în prealabil, vor fi prea puține în comparație cu ce au obținut galacticii. De aceea, un deznodământ în acest moment e prematur. Tactic, Liverpool are toate șansele, însă psihologic, Real Madrid e mereu favorită. Să vedem dacă presiunea autoimpusă de Salah îi va afecta prestația și îi va aduce rezultatul sperat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: