Noul Clasic

Un nou derby pe scena fotbalului mondial. Unul care a acaparat acest final de sezon, în care au rămas multe trofee de disputat.

Cum au ajuns cele două formații aici nu mai e un secret, după ce acum aproape 10 ani ar fi fost o utopie să ne imaginăm o bătălie pentru toate cupele interne și europene între un gigant aflat în neant și un altul în devenire. Dar sute de milioane investite mai târziu și numirea celor mai buni antrenori din lume la conducerea lui Liverpool și Manchester City, iar acum rivalitatea Merseyside-Manchester pare să capete o altă dimensiune.

Pe scurt, cele două se află în bătălii decisive pentru titlul în Premier League și onoarea europeană supremă, Champions League, după ce în prealabil, cormoranii s-au impus în fața rivalilor în semi-finalele cupei Angliei și au ajuns la un pas de trofeu. Urâcioșii ar spune că lipsa de tradiție din jurul acestei confruntări nu o poate propulsa în vârful piramidei europene. Însă, calitatea fotbalului prestat la fiecare meci direct este un argument extrem de puternic în vederea ridicării acestui război la rang de clasic.

Guardiola vs Klopp. Orchestra vs Heavy Metal. Posesie vs Fotbal direct. Aceste comparații, în timp ce actanții acestor minți luminate ale sportului sunt pioni de cea mai înaltă clasă, care se potrivesc la perfecție în sistemul compus de tehnicienii lor. Aceste simfonii nu au dezamăgit de-a lungul timpului, în minte venind directele din acest sezon, două remize extrem de spectaculoase, dar și victoria lui City de pe Etihad în ianuarie 2019. Acela consider că a fost punctul în care lumea s-a oprit și a aclamat. A fost momentul în care oamenii au realizat ce se afla în fața lor și forțele ce aveau să definească peisajul fotbalului mondial în viitorul apropiat. Unul dintre cele mai bune partide din istoria recentă, cu un fotbal electric și o izbândă a cetățenilor, care avea să fie decisivă în lupta pentru titlu, deși era de-abia luna ianuarie.

Ceva similar se întâmplă și acum. Numai că zeii fotbalului au fost blânzi cu noi, iar duelul de titlu din aprilie nu a dat un câștigător, prelungindu-se suspansul. Iar în Europa, există o șansă foarte importantă de a avea o finală de Champions League între cele două, caz în care, părerea mea, fotbalul ar atinge Everestul pe acest deceniu. Ar reprezenta Clasico-ul din finala de Champions pe care nu l-am avut. Dar cine va ieși în față? Eleganța mijlocului gândit la cel mai mic detaliu de Pep la City, sau incisivitatea neobosiților laterali ai lui Klopp? Răspunsul va fi insuficient, dar modul prin care vom ajunge la acesta va atrage interesul tuturor fanilor fenomenului de pe întreg Globul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: