Steven Gerrard și ceea ce nu se vede

Sau ceea ce nu se vrea să se vadă. Ceea ce e parcă ignorat de presă, în special de foștii colegi de la naționala Angliei, care refuză pur și simplu să conștientizeze sezonul mediocru al celor de la Villa.

Se anunța o vară extrem de interesantă la Birmingham, acolo unde patronii fostei câștigătoare de Champions League au investit banii luați pe vedeta Jack Grealish în noi recruți care aveau să îi suplinească absența și care aveau să îi readucă pe violeți în Europa. Mai exact 100 de milioane au fost cheltuiți pe transferuri, care au cuprins antamarea jucătorilor cu pedigree european sau a unor foști pretendenți la gheata de aur în Premier League. Pe banca tehnică, s-a mizat pe mâna unui antrenor apreciat de fani, care iubea clubul și care avea o relație specială cu fanii, după ce a readus Aston Villa înapoi în prima divizie și a ținut-o acolo primele 2 sezoane. Dacă vreți, un fel de Mihai Iosif de Birmingham.

Continuarea tragi-comică. Smith e demis după ce nu reușește să formeze o formație pe măsura așteptărilor, iar în locul său e adus Steven Gerrard, proaspăt campion în Scoția. O decizie hipster? Categoric și una care nu știu cât putea fi justificată. Fostul mijlocaș de la Liverpool nu are și nu avea experiența necesară unei lupte europene într-un campionat de top. Să ajungi în Europa din Scoția e ceva mai ușor decât a ajunge în cupe din Premier League. Iar pe zi ce trece, semi-finala de Europa League a lui Rangers îi știrbește din performanțe legendei de pe Merseyside. Astfel că, în urma unor alte zeci de milioane investite și în iarnă, Aston Villa se află acum pe locul 15 în campionat. Numai că amicii lui Gerrard din studiourile TV parcă nu observă. Cum clubul nu e amenințat cu Championship, nu e o problemă. Deși în lot se află jucători cu experiență internațională, cum ar fi Digne, Emi Martinez sau Coutinho.

În comparație, o țintă mult mai ușoară este Frank Lampard, managerul lui Everton, care se zbate acum în subsolul clasamentului. Ciudat este că, în ciuda susținerii primite, Stevey este la doar 3 locuri și 8 puncte de fostul coechipier, care nu se bucură de un lot atât de stufos. Eu nu văd Aston Villa bine. Anul ăsta e rezolvat, mai au nevoie de 3 puncte pentru a ajunge la sfânta bornă de 40. Doar că fără o strategie concretă la vară, forma actuală i-ar putea aduce pe villains într-o luptă pentru evitarea retrogradării. Pentru că, uneori când intri în nisipurile mișcătoare e greu să mai ieși din ele. Sunt însă curios să văd când analiștii din Anglia vor realiza acest lucru și vinovatul acestor nisipuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: