Xavi sau Octavian?

Vâlvă mare la noi săptămâna asta. S-a născut o stea, un fel de pui de Hagi combinat cu Eusebio. Ceva nemaivăzut, ținând cont că pui simplu de Hagi am mai avvut, ultimul jucând la Rangers.

În orice caz, lăsând gluma deoparte, nu cred că presa autohtonă a fost vreodată mai însetată după un jucător, decât e acum după Tavi Popescu. De la contracte la Barcelona, la comparații cu legende ale sportului, până la analize ale comportamentului și atitudinii băiatului, rar am pomenit o astfel de mediatizare a unui copil în România, fie el sportiv de performanță.

Fotbaliști talentați la FCSB au mai fost, se explică cele 5 campionate câștigate cu Becali la conducere. Dar nu știu dacă a fost vreunul atât de evidențiat ca nouarul roș-albaștrilor, care a mai adăugat o perlă catalogului deja impresionant de goluri antologice marcate în scurta sa carieră de până acum. A completat momentul de geniu, care i-a lăsat pe mulți cu gura căscată, spunând că se simte responsabil să tragă echipa după el. La doar 19 ani. Tot la această vârstă e comparat cu Blaci sau Dobrin și este asociat fotbalistului complet? Nu e totuși prea mult? La vârsta aceasta, mulți nu debutează, dar în cazul lui Popescu vorbim despre o posibilă convocare la echipa națională.

Personal, prefer să disting talentul vizibil al puștiului din Nucet de coca artificială și fără gust pe care ne-o servește mass-media. E clar că vorbim despre un jucător talentat, dar care încă doar promite. Probabil, oamenii din jurul săau cred că îi fac bine împingându-l în față. Total fals. Până să ajungem să vorbim de meciuri în Europa și calificări la națională, întâi este nevoie să joace bine constant cu echipele de top de la noi. De asemenea, cred că spre binele lui ar trebui să fie lăsat să lucreze în liniște. Am văzut cu toții cât rău i-a făcut convocarea la națională lui Markovic, deși inițial se voia total altceva. Este șocant ceea ce urmează să spun, dar coechipierii lui de la FCSB trebuie să se ridice la nivelul lui ca să îi ia din presiunea de pe umeri. Pentru că e prea mult ca la 19 ani să fii exponentul celei mai promovate echipe din țară.

Una peste alta, Tavi Popescu este o scoică, ce trebuie să răzbească deasupra nisipurilor mișcătoare constituite de propriul patron și presă. Poate să facă față? Vom vedea în timp. Sperăm ca rigorile fotbalului modern să nu fie prea mult pentru coordonatorul vice-campioanei și că această cocă densă coaptă de jurnaliști să aibă un strat de adevăr.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: