Mâna Lui Koljic

Vineri, 28 ianuarie 2021, Etapa 23 din Liga 1. Craiova o întâlnește pe Sepsi în deplasare la Sfântu Gheorghe. Minutul 8, la 1-0 pentru gazde, Bancu centreaza în careul advers, Koljic ratează în primă fază, însă mingea sare din portarul advers în brațul acestuia și intră în poartă. Gol, 1-1.

Una dintre cele mai halucinante reușite marcate în istoria recentă a Ligii 1 și una care va provoca și mai multe discuții vis-a-vis de arbitrajele de la noi și de introducerea VAR-ului. Adevărul îl știm cu toții, însă realitatea e alta. Nu ai cum.

Nu ai cum ca arbitru profesionist să nu vezi o asemenea abatere de la regulament. O să fiu scurt, nu este intenția bosniacului de a juca mingea cu mâna acolo. Însă reușita este clar înscrisă cu brațul, deci trebuie anulată. Este o fază multe prea dubioasă pentru a o lăsa să curgă. Iar, execuția lui Ivan anulată și ea pentru un off-side care pe reluări nu a părut să fie, completează un tablou sumbru al prestației lui Iulian Călin, care arată totuși de ce legea compensației nu ar trebui să existe. Pentru că 2 rele nu fac un bine și pentru că astfel de erori pot influența decisiv desfășurarea unor partide importante.

În încheiere, aș fi vrut să îmi arăt susținerea față de mult încercatul Elvir Koljic, care a fost atacat din toate părțile pentru că nu a cerut anularea celui mai rușinos gol din cariera sa. Tabloul este unul trist, dar nu e vina exponatului că pictorul și-a uitat inspirația acasă pe birou și nu a adus-o pe șevalet. Așa că, haideți să nu ne mai luăm de oamenii plătiți să își facă treaba pentru erorile unui sistem murdar. Oricum, binemeritată și binevenită victoria lui Sepsi în fața unei Craiova dezaxate la fel ca decizia lui Călin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: