Decăderea

Ce diferență fac 6 luni! Am avut o finală de Champions League în care Chelsea a frustrat-o la maximum pe Manchester City, limitând-o la un singur șut pe poartă timp de 90 de minute, iar acum situația s-a schimbat. Cetățenii i-au dominat pe albaștri, care au avut o singură încercare cadrată în 2 dueluri directe de această dată.

O schimbare dramatică, dar să privim și cauzele? De ce City a crescut atât de mult în joc, iar Tuchel pare ca se luptă cu morile de vânt? În primul rând, să ne uităm la transferuri. Ambele echipe au transferat câte un jucător de 100 de milioane de euro. Niciunul nu s-a adaptat, dar Grealish, spre deosebire de Lukaku, măcar se pliază pe fotbalul pe care îl vrea Guardiola și a fost o achiziție pe care catalanul a cerut-o în persoană. De partea cealaltă, nu spun că atacantul adus de la Inter nu a fost dorit de câștigătorul Ligii în mai. Doar că, în urma meciului de aseară, nu pare că belgianul se pretează la acest sistem dinamic, de fotbal total al fostului tehnician de la PSG și Dortmund. Sunt momente în care mingea se mișcă mai repede decât acesta, iar încercările sale de a ține de minge și de a pasa târziu sunt hilare pentru rivali. De asemenea, lipsa mișcărilor în atacurile poziționale și a pressingului încetinesc faza ofensivă și procesul condus de neamț.

Apoi, lotul este unul mai mare la City și mai motivat, un capitol care mereu a cauzat probleme în vestul Londrei. Echipa din Manchester are calitate la mijloc și mai ales în atac, acolo unde Chelsea nu are jucători constanți, care să demonstreze că pot înscrie 10 goluri în campionat pe sezon. Proiectul din Nordul Angliei este mai bine închegat, Guardiola este acolo de 6 ani deja, are cerințe foarte clare și are susținerea conducerii. În timp ce Tuchel, care este la rându-i un antrenor de clasă, are în față dificultatea de a schimba o întreagă cultură și mentalitate, în condițiile unui board încăpățânat.

Concluziile sunt clare, atâta timp cât Abramovich și Marina nu vor susține clubul, atunci el nu va progresa. Dacă ei vor ca Chelsea să concureze cu Manchester City cu adevărat, vor trebui să se implice și să bage mâna adânc în buzunar, altfel după-amiezile ca cea de ieri vor deveni regula.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: