Învățătura de Minte

Este 1 ianuarie 2022, au trecut aproape 2 luni de la remiza acasă împotriva Islandei ce ne-a eliminat din cursa spre Mondiale, iar în ciuda atâtor deadline-uri și antrenori contactați, România încă nu are selecționer.

Un fel de ,,Doamna, vă rog nu mă ascultați azi, că nu am învățat, data viitoare promit”. Iar cu regret o spun, semestrul se termină curând, iar școala reîncepe mâine. Ca atare, avem nevoie de note.

La cât am amânat momentul, de 10 tot nu se pune problema. Se pare că federalii nu și-au învățat lecția, trebuie să cârpească din nou pânza ruptă cu gumă de mestecat. Au apărut acum câteva zile 4-5 variante de selecționer, care mai de care mai hipster. Ladislau Boloni, Adi Mutu, Edi Iordănescu și Adrian Ursea. Pe primul e greu să îl convingem, la vârsta lui e greu să accepți un job care presupune alegerea celor mai buni jucători dintr-un campionat pe care nu îl mai urmărești de 20 de ani. Favoriții ar fi Mutu și Iordănescu, doi tehnicieni care ,,nu dau pe afară”, ceea ce ar fi la îndemâna FRF în cazul unor rezultate proaste. Sunt liberi de contract, deci n-ar costa niciun cent, iar PR-ul cu care ar putea să vină e de luat în seamă. Mutu ar aduce atenție media internațională, iar Iordănescu ar fi mega-apărat în presă de tatăl său și de persoane apropiate lui. Ursea pare prea distanțat de ceea ce înseamnă România, deci nu cred că e opțiune.

Însă, în ciuda norilor pe care cei doi principali candidați îi rup constant când le sunt luate interviuri și a corectitudinii absolute pe care se bazează, eu am altceva de sugerat. În loc de a cerceta în atâtea manuale distincte, eu provoc Federația să iasă la tablă și să se folosească de cultura generală. Adică de Mihai Stoichiță, foarte lăudatul om, în jurul căruia se învârte FRF. Am văzut că e implicat, priceput, are și un titlu de campion. Și mai important, e liber de contract. Ar fi un test interesant, în care am vedea abilitatea celor ce iau decizii în fotbalul de la noi. Să vedem dacă, forul care ne conduce are ,,tupeu” și îmi vor accepta provocarea. La Mulți Ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: