Istoria Așteaptă: Ediție Specială

Eight of the greatest ever F1 rivalries | Top Gear

Decembrie ne aduce un weekend special în preajma sărbătorilor. Un cadou timpuriu de Crăciun, care va bucura pe toți fanii sportului. Abu Dhabi, 12 decembrie 2021 și o bătălie de neuitat.

De aproximativ un an și jumătate am scris exclusiv despre fotbal pe acest blog. Dar considerând că, până la urmă, în esență, cu toții suntem pasionați de competiții atletice, cred că este un moment bun să vorbesc despre expoziția care va amuți întreaga planetă. Max vs Lewis. Exuberanță vs experiență. Red Bull vs Mercedes. Vechiul regim vs Stăpânitorii zilei de astăzi. Sunt foarte multe povești vis-a-vis de acest Mare Premiu al Emiratelor Arabe Unite. Iar duminică va răspunde tuturor întrebărilor pasionaților de motorsport și nu numai.

Ca o afirmație generală, anul 2021 a fost unul extraordinar pentru Formula 1. Din punct de vedere comercial,Marele Circ a câștigat o audiență considerabilă, iar cursele au ajuns în mai multe țări ca până acum. Oamenii, bineânțeles au avut ce vedea. Tânărul Max Verstappen s-a luptat de la egal la egal cu unul dintre cei mai mari piloți din istorie, în nicio secundă dând impresia că i-ar fi teamă sau că se află aproape de colaps. Maturitatea pe care am văzut-o sezonul acesta la olandez este una incredibilă pentru un tânăr de numai 23 de ani. Statisticile arată că Max a condus majoritatea sezonului, în favoarea sa fiind numărul de victorii, pole-uri și tururi conduse. Consider chiar că titlul mondial putea fi adjudecat chiar mai devreme, dacă, spre exemplu, pneul dreapta față al olandezului nu ar fi explodat la Baku, iar ploaia nu ar fi fost atât de abundentă la Spa. Mentalitatea de fier și agresivitatea lui Super Max au fost specifice unui pilot care are ceva de demonstrat, care s-a săturat să stea în umbră și care este gata să facă un pas decisiv în cariera sa. Mașina l-a ajutat la rândul ei, iar Red Bull a dat semne că este aproape de forma arătată în timpul hegemoniei dintre 2010-2013.

La polul opus se află Lewis Hamilton, un om care mi-a arătat o altă parte a sa în 2021. Anul acesta a fost primul în care lucrurile nu au mers cum și-a dorit și în care s-a găsit în repetate rânduri cu spatele la zid. Credeam că titlul îi va scăpa de data aceasta, dar revenirea sa în ultimele trei curse a fost una caracteristică unui mare atlet. Este pentru prima oară în ultimii ani când Lewis nu are cea mai bună mașină de pe circuit, iar principalul adversar nu este colegul de echipă. Cu siguranță asta i-a făcut pe cei din Brackley să dea tot ce este mai bun pentru îmbunătățirea mașinii. Au fost momente în care britanicul a dat impresia că nu știe ce să facă în această poziție cu care nu este obișnuit. Dar motto-ul său ,,Still we rise” a fost susținut de fapte, cursa din Brazilia nelăsând loc de vreun dubiu al forței mentale și al talentului lui Lewis Hamilton. La polul opus, Verstappen s-a remarcat cu victoria de la Zandvoort, unde în ciuda presiunii așteptărilor de la pubicul gazdă, Max a reușit să se impună. Acela a fost pentru mine momentul în care Verstappen a spus clar că are stofă de campion mondial. Anul acesta sau nu.

E foarte greu de ales un învingător astăzi. Ambii piloți au un istoric bun în Abu Dhabi, iar lupta se va da până în ultimul tur. Din pole pleacă olandezul, deci un avantaj există, iar startul și strategia de cursă vor fi elementele principale ale unei curse extrem de încinse. Ne așteaptă o finală cum nu am mai văzut, așa că puneți-vă centurile. Oricine va triumfa astăzi va intra în cărțile de istorie drept câștigătorul unei bătălii epice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: