Balon D’Or

Lionel Messi wins record seventh men's Ballon d'Or | Football News | Sky  Sports

Inevitabilul s-a produs. Ce presa dădea ca sigur, în sfârșit s-a întâmplat marți seară. Trăim într-o eră în care 2 jucători își împart 12 Baloane de Aur, unul dintre ei având 7(!) astfel de trofee individuale.

Revenirea Balonului de Aur după 2 ani de pauză pare că a provocat mmai multe controverse decât fericire. Ceea ce se dorea o celebrare a fotbaului și a muncii pe care cei mai buni 30 de fotbaliști au depus-o în anul recent încheiat s-a terminat cu o veninoasă dezbatere legată de veridicitatea și relevanța distincției oferite de France Football.

Înainte de a vorbi despre câteva clasări genereale, să stabilim și chestiunea primilor 2 candidați. Să fim corecți, Messi și Lewandowski merită câte un trofeu pentru ultimele 2 sezoane. Decizia de a-i acorda titlul de jucătorul anului lui Messi este cu atât mai scandaloasă ținând cont de hotărârea de a-l lăsa pe Lewandowski cu buza umflată pentru toate rezultatele din 2020. Altfel, nu cred că acest aspect ar trebui să știrbească îtr-un fel triumful lui Messi, care a dat dovadă de fair-play și demnitate, spunând că polonezul merita Balonul anul precedent. Sper că se va face o anchetă și că France Football nu-l va priva pe starul lui Bayern de încununarea supremă a unei cariere desăvârșite.

La capitolul clasări ciudate, trebuie să menționez locul 6 al lui Cristiano Ronaldo. Ignorând comentariul postat de lusitan pe Insagram, cred că e o realitate tristă cu care trebuie să ne obișnuim. Jucătorul lui Manchester United împlinește 37 de ani în februarie, o vârstă la care cei mai mulți fotbaliști de elită aleg să își agațe ghetele în cui. Așa că o clasare între primii 10 cei mai buni fotbaliști din lume este o performanță remarcabilă, chiar dacă egoului său poate i-ar fi greu să accepte că nu mai e cel mai bun.

În afară de acest lucru, felicit locul 3 obținut de Jorginho, care a pus în lumină importanța rolului de mijlocaș defensiv, prea ignorat de populația privitoare a fenomenului. Un jucător scrutinizat de fanii din Albion, ajuns votat drept cel mi bun fotbalist din lume de către jurnalistul reprezentant al Angliei. O întoarcere pe care mulți nu o vedeau.

Una peste alta, o gală de succes, căreia i-am dus dorul. Am câștigat controverse și poate încă o dovadă vis-a-vis de cine e cel mai bun din istorie. Cel puțin pentru moment…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: