Vremuri Complicate

FC ARGEȘ - CRAIOVA // Imagine emoționantă cu Balaci și Dobrin: „Cine-i  ăsta?” / „Zău că nu știu”

Mâine are loc un tradițional derby al provinciei între Craiova și FC Argeș. Un meci special pentru mine, întrucât reprezintă un duel între echipa pe care eu și familia mea o susținem de ani de zile și o formație extrem de reprezentativă pentru locul din care venim și pentru oamenii din orașul nostru.

Lovitura de start este programată duminică, la ora 18, la nici 2 kilometri de unde locuiesc în acest moment. Îmi amintesc foarte limpede cum încă din iulie, de când a fost anunțat țintarul pentru acest sezon, am stat cu ochii pe data acestei partide. Turul, disputat 4 luni deja, într-o seară plăcută de vară, a fost la Craiova. Ar fi fost un moment bun ca întâlnirea să aibă loc la Pitești, dar așa a fost scris. Iar acum suntem aproape jumătate de an mai târziu, iar stadioanele au fost închise (din nou) publicului, iar vizionarea acestei confruntări rămâne în continuare interzisă.

În urma articolului despre vaccinare, postat în urmă cu câteva săptămâni, am primit multe întrebări legate de ce m-a făcut să îmi expun gândurile atât de abrupt pe o pagină web. Ei bine, acum aveți răspunsul. Bineînțeles că nu acest meci a fost motivul principal. Dar a constituit o cauză pentru tirada mea ala adresa oamenilor ignoranți sau egoiști din această țară. Pentru că gestul ne-sau prea puțin cugetat de nevaccinare a dus la această situație, în care nimeni nu mai poate să ducă o viață aproape de normalitate în noiembrie 2021.Pentru că cei ce au ales să se protejeze sunt în continuare privați de activitățile normale.

Exact ca Mondialul de la anul, voi privi acest meci la televizor. E bine măcar că a venit Black Friday, poate găsesc un televizor cu diagnoala mai mare la reducere. Următorul pas e Cupa României, acolo unde ambele echipe sunt în sferturi cu șanse mari la semi-finale. Poate acolo voi avea șansa să văd acest spectacol. Dacă nu, voi aștepta finalul returlui, când Craiova se va deplasa la Mioveni. Sigur meniul va fi ceva mai puțin apetisant fără Argeș, dar mai bine decât deloc. Poate până atunci ne trezim la realitate, vorba lui Cummpănașu. Momentan, rămânem în lumea a treia, blocați pe sticlă. Din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: