Ziua de ieri

Antonio Conte agrees £20m deal to succeed Nuno Espirito Santo as Spurs  manager

5 victorii și 5 înfrângeri, o calificare în sferturile Cupei Ligii și locul 2 în grupa de Conference League. La prima vedere nu arată ca un parcurs demn de o finalistă de Liga Campionilor din 2019. Însă demiterea lui Nuno Espirito Santo pare o decizie luată la nervi undeva într-o lojă de la noi în urma unui telefon la care s-a răspuns negativ.

Și totuși acesta este fotbalul modern, o lume în care inclusiv cluburile ,,cu suflet” și-au demis antrenorul după prima treime de campionat. Echipele de pluton nu mai au răbdare cu tehnicienii pe care i-au angajat, vedeți cazul lui Watford care a făcut un obicei din a schimba managerii atunci când vântul bate puțin mai tare. Tottenham nu este un club de pluton. Nici pe departe. Este un membru al nou-apărutului Big 6, cu șanse la trofee an de an. Lăsând la o parte eșecul de la Madrid de acum 3 sezoane, inclusiv anul trecut Spurs a ajuns într-o finală de cupă. Sigur că demiterea lui Jose Mourinho cu doar o săptămână înaintea acesteia a periclitat orice șansă de a pune stop secetei de peste 5000 de zile fără trofeu. Dar tocmai asta este problema: de ce ai aduce un antrenor la echipă dacă nu ai încredere în el ?

Nuno Santos nu este un principal rău. Chiar deloc. Iar în vară a fost singurul dintre cei ofertați care nu s-a ferit de provocarea constituită de banca din Nordul Londrei. Asta în condițiile în care nu au răspuns prezent omologi de-ai săi mai slab pregătiți. Portughezul începuse bine sezonul. 3 victorii din 3, fără gol primit, cu Nuno desemnat antrenorul lunii august. Au urmat 5 înfrângeri din 7, printre care 0-3 acasă cu Man Utd, Chelsea și 1-3 pe Emirates cu Arsenal. Aveau mereu să fie probleme, însă la lotul actual, putea să fie ceva diferit? Nu a fost adus niciun jucător important de atac, ba mai mult Bale a fost trimis înapoi la Madrid după împrumut.

În schimb a venit Antonio Conte, care în ciuda dificultăților pe care le poate crea din cauza caracterului său încăpățânat, este un adevărat câștigător. A reușit miracole de-a lungul carierei, anul trecut câștigând Serie A cu Ashley Young și Alexis Sanchez în lot. Însă nu o să le fie ușor șefilor lui Tottenham. Cred că dacă nu crezi cu adevărat în ce vrea Conte să facă, atunci nici nu vei avea rezultate. Dacă italianul îți spune că lotul nu e bun și că trebuie să investești 100 de milioane în perioada de iarnă, atunci ori accepți, or cauți pe altcineva. Nu există cale de mijloc. Dacă îi predai lui Conte frâiele echipei tale, atunci trebuie să te asiguri că întregul club va gândi ca el. Poate fi un moment critic pentru Tottenham Hotspur, un șoc cultural, care poate defini parcursul echipei pe termen lung. Să vedem dacă Levy va avea răbdare cu Antonio sau va vrea un stil de joc mai ofensiv. Nu mai e loc de loialitate în fotbalul de azi, să vedem dacă așa și trebuie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: