
După cum știți sezonul 2021-2022 de Liga 1 a luat startul săptămâna trecută, așa că bineînțeles va urma un set nou de pronosticuri cu ce cred eu că ne va aștepta anul acesta. Până atunci, sugerez să aruncăm o privire la predicțiile făcute de mine în urmă cu aproximativ un an vis-a-vis de campania încheiată cu două luni. Screenshot-urile sunt luate din articolul postat în data de 21 august 2020, așa că să vedem ce a ieșit.

Începutul nu este deloc favorabil. O diferență de 9 locuri între calculele hârtiei și ce s-a jucat pe teren. Cu siguranță însă că nu sunt singurul care nu o vedea pe Chindia ca o candidată sigură la retrogradare acum un an de zile. Dar Săndoi a dat peste nas contestatarilor și a dus jocul italienilor din urmă cu câteva decenii la rang de artă, formând una dintre cele mai bune apărări din campionatul nostru. ,,Micul Ajax” a fost o nucă tare pentru orice altă formație în stagiunea trecută, în ciuda numărului mic de goluri înscris și, în condiții normale, ar fi putut ajunge în barajul pentru Cupele Europene, dacă nu ar fi pierdut duelul cu Viitorul acasă. Rămâne de văzut dacă totul a fost o chestiune de hazard sau nu.

Nici aici nu avem mai mult noroc. Am putea spune că suntem agonizant de aproape. Însă la cum s-a desfășurat sezonu moldovenilor, nu aveau cum să nu termine pe ultimul loc. La cum jucau înainte să vină, Napoli merită felicitat că a dus lupta până aproape de finele sezonului, într-un sezon care nu a avut nicio pozitivă pentru ieșeni și care s-a terminat cu retrogradarea. Poate domnul Chirică va orchestra o revenire din prima, am văzut că se cam pricepe la toate…

De la echipa unui primar descurcăreț la alta, dar în cazul de față a fost o revenire fericită pentru alb-violeți pe prima scenă. Chiar dacă la un moment dat cochetau cu Europa și cu play-off-ul, cred că locul 11 pe care s-au clasat în viața reală este foarte bun, dacă e să luăm în calcul startul de sezon și problemele la nivelul conducerii. Mențiuni speciale lui Malele pentru felul în care a cărat colegii în spate de-a lungul sezonului și lui Jean Vlădoiu pentru treaba bună pe care a făcut-o pentru echipa la care și-a început cariera.

Aici suntem departe. Locul 5 în realitate, însă, în apărarea mea, acest pronostic a venit înaintea transferurilor cu greutate făcute de formația din Ilfov. SĂ vedem dacă plecările lui Rusescu și Adi popa vor influența parcursul Clinceniului în acest sezon. Poate acum vor termina mai aproape de locul 13.

Primul loc peste baraj a fost acordat lui FC Voluntari. Cu un singur loc prea optimist, căci reprezentanta aflată în vecinătatea Bucureștiului a disputat barajul în două manșe în fața Dunării Călărași. Nu a fost o dublă prea dificilă, astfel că elevii lui Liviu Ciobotariu ne vor încânta cu prezența și în acest sezon. În timp ce noi continuăm să căutăm primul răspuns corect…

Iar cercetările merg mai departe, căci UTA a încheiat sezonul pe locul 8, clasare ce trebuia să aducă măcar prezența în barajul de Conference. În postarea inițială am lăudat campania de transferuri reușită pe Francisc von Neumann, dar nu am prevăzut o calsare atât de bună pentru arădeni, care în ciuda instabilității la nielul lotului au făcut o figură frumoasă. Pentru asta trebuie felicitat în deosebi Laszlo Balint, care, cumva, a ajuns să dea un jucător chiar la naționala României.

Locul 9. Nimic de spus. Mai departe.

Proiectul Anamariei Prodan s-a terminat în flăcări, dovedind încă o dată calitățile agentului în de-ale fotbalului. Hermannstadt a avut un sezon horror, cu mulți jucători ce nu-și aveau locul fiind aduși cu surle și trâmbițe, ca mai apoi să plece pe ușa din dos din cauza restanțelor financiare. Un nou moment critic pentru fotbalul sibian, care riscă să își piardă identitatea și entuziasmul din cauza incompetenței conducerii. Tipic…

O campanie mult peste așteptări la Covasna, mult peste ce anticipasem. Gheorghe Grozavu a urmat finala de Cupă de anul trecut cu un loc 4 bine meritat și cu prestații ce au atras multe felicitări de-a lungul sezonului. Fără dubii cea mai impresionantă ascensiune din pri Proiectul Anamariei Prodan s-a terminat în flăcări, dovedind încă o dată calitățile agentului în de-ale fotbalului. Hermannstadt a avut un sezon horror, cu mulți jucători ce nu-și aveau locul fiind aduși cu surle și trâmbițe, ca mai apoi să plece pe ușa din dos din cauza restanțelor financiare. Un nou moment critic pentru fotbalul sibian, care riscă să își piardă identitatea și entuziasmul din cauza incompetenței conducerii. Tipic…

Marele fâs dat de conchistadorii spanioli. Aveam o presimțire că ceva nu va merge bine, dar nu la nivelul acesta. Se ajunsese în punctul în care dinamoviștii nu mai știau dacă vor mai câștiga un meci. Un roller-coaster care s-a terminat cu alb-roșii în picioare, dar rămâne să vedem cât timp se va mai prelungi agonia din birouri și cât de tare va afecta performanțele echipei din teren.

Un nou sezon dezamăgitor pentru Hagi și proiectul său, care pare că spiralează înapoi de unde a început. O abatere gravă de la filozofia clubului a dus echipa în situația actuală, însă rebrand-ul și revenirea Regelui pe bancă pot injecta niște viață într-un club ce pare că stagnează. De altfel, ar fi păcat să se piardă după tot ce a făcut Viitorul pentru fotbalul românesc.

Refuz să cred că locul 15 este valoarea lotului Astrei. Este realmente imposibil. În urmă cu un an, giurgiuvenii erau printre cei mai buni din campionat, iar acum se pregătesc pentru un sezon de divizia B, în ciuda finalei de cupă pierdute dramatic la Ploiești. Se pare că asta se întâmplă când îți bați joc. Niculae a dus o echipă cu jucători de națională pe locul 15 din cauza neplății salariilor. Rușinos că astfel de lucruri se întâmplă și azi.

O campanie consistentă la Botoșani, care în ciuda regresului față de anul trecut a reușit să-și consolideze locul printre primele 6. Păcat că nu am putut să-mi consolidez un pronostic bun, însă…

Încă o echipă, alt loc diferență față de poziția reală. Per total, cred că a fost un sezon bun pentru FCSB, care a arătat ca cea mai bună formație din campionat până la startul play-off-ului. Doar că accidentările și vânzarea lui Man au expus subțirimea lotului și fragilitatea mentală a celor ce au dus greul pentru un sezon întreg. Cine știe, poate anul acesta își vor lua revanșa.

Greșit. Anul acesta i-am subestimat pe clujeni ( ca și anul trecut, de altfel), iar ardelenii și-au adjudecat titlul, deși la începutul play-off-ului erau în spatele FCSB-ului. Poate echipa lui Șumudică să ajungă la 5 campionate la rând? Nu uitați să vă lasați părerea în secțiunea de comentarii!

Asta doare cel mai tare și cred că este cea mai rușinosă de pe listă. Recunosc, entuziasmul nopților de vară și a luptei la titlu până în ultima rundă m-a făcut să cred că sentimentul de revanșă din adâncul jucătorilor va răzbi anul următor. Oh, cât de departe am fost ! Totul s-a năruit repede prin accidentarea lui Koljic și vânzarea lui Mihăilă, nereușitele primei părți ale sezonului culminând cu înlocuirea lui Bergodi cu Papură. În sfârșit ajunși în luna iulie a anului proxim, se pare că problema este în primul rând valorică, apoi mentală. Cu Ouzounidis demis și cu un Rotaru mai zgârcit ca niciodată, se anunță vreumuri grele pentru formația fanion a Olteniei care nu știu în ce măsură va putea concura la vârf în acest an.
Așadar, acestea au fost pronosticurile mele pentru sezonul recent încheiat. Concluzia? Că cele pentru 2021-2022 nu au cum să fie mai rele de atât. Săptămâna viitoare va veni și rândul acestora, așa că nu uitați să rămâneți cu ochii în patru pe break-the-lines ! 🙂