(Nu Prea) Supercupa României

CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0 (2-4 d.l.d.d.), în Supercupa României!  Oltenii câștigară pentru prima

O adevărată finală din pre-sezon. Meciul de aseară a fost evenimentul perfect de deschidere a anului competițional 2021-2022. O partidă care a pus în față în față campioana ultimelor 4 sezoane și cea mai constantă formație în Cupa României. Un duel crâncen, între 2 echipe care au istorie și care se află într-o continuă luptă pentru a reprezenta România la cel mai înalt nivel.

Practic, această supercupă are la bază premisele unui adevărat clasic. Doar că ce am văzut aseară ne reamintește, de fapt, unde suntem. În urma unui derby ce nu a adus șut pe poartă (!) s-a ajuns la penalty-uri. Din acest punct de vedere, da, am avut dramatism. Dar în timpul regulamentar, nu s-a pus vreodată problema deschiderii scorului.

Am fost prezent la Arena Națională aseară și trebuie să spun că este păcat pentru promoterii acestui eveniment că aceast confruntare a titanilor îi prinde pe combatanți nepregătiți și fără meciuri în picioare. De remarcat și lipsa de interes a publicului față de acest ,,amical cu trofeul pe masă”, așa cum au numit-o doi spectatori din spatele meu. Doar 4.000 au fost aseară apropo, în ciuda eforturilor Federației de a muta partida în capitală și de a mări numărul de oameni ce au voie să asiste la partidă, de la 25% la 50%. Suporterii care au asistat însă merită felicitați. Nu e ușor să petreci atât de mult timp pe drumul spre București în sezonul vacanțelor pentru a asista 2 ore la un meci de fotbal. De aceea consider că gestul lui Marius Șumudică de la finalul meciului de a ignora galeria CFR-ului este cel puțin malițios. Nu știu exact numărul de suporteri ai ardelenilor ce au asistat aseară, dar din minutul 30 ( moment în care au intrat în stadion, motivul întârzierii rămâne un mister) au fost senzaționali, iar refuzul lui Șumi de a accepta invitația galeriei de a veni la final în fața lor la final mi se pare arogant și nemotivat.

Asta nu înseamnă că CFR a arătat rău aseară. Chiar deloc. În continuare par că au cea mai legată echipă și cel mai bun lot, aspecte ce vor cântări greu pe parcursul unui sezon. În timp ce la Craiova nu este nmic nou sub soare. Echipa este aceeași, mijlocul, în special Mateiu, nu ajută cu nimic tranziția către atac, iar golurile par că o să vină în continuare foarte greu. La capitolul plusuri, trebuie punctate introducerea lui Conte, care nu a jucat deloc rău aseară și revenirea lui Koljic, jucător ce și-a ajutat colegii, în ciuda nereturnării favorului.

Meciul nu a fost unul strălucit, dar nu cred că suporterilor olteni le va păsa, întrucât aceasta a fost prima supercupă din istoria clubului, deci motiv de sărbătoare. Până la urmă dacă vrem fotbal frumos, ne puteam uita la finala Copa America aseară ( felicitări lui Messi&Co.), iar pentru cei care vor să doarmă la o oră normală, astăzi este și finala Euro 2020. Nu uitați să lăsați în secțiunea de comentarii cine credeți că va câștiga trofeul, eu merg pe mâna Italiei, care se pare că este reprezentată cu succes la toate nivelurile, mai ales în fotbalul românesc și muzică. Bravo Mirko & Bravo Craiova !

Lasă un comentariu