Dragă Christian Eriksen

UEFA: Christian Eriksen, ales jucătorul meciului... | News.ro

Întreaga lume a fotbalului se bucură că ești bine. Nici nu îți poți închipui teama pe care am simțit-o cât erai întins pe gazon. Să te vedem stabil în această dimineață la spitalul la care ai fost transportat a fost o ușurare pe care nu vrem să o mai simțim vreodată în cazul unui atlet profesionist.

E ilogic. Mi se pare incredibil că un sportiv de performanță de doar 29 de ani, căruia i se iau analize de minimum 2 ori pe an poate face un stop cardiac. Și totuși vedem că se poate. Asta după ce în urmă cu câteva luni Moussa Dembele de la Atletico suferea o experiență similară.

Înapoi la decarul danezilor și la ziua traumatizantă de ieri. S-au întâmplat atât de multe lucruri în acele minute de teroare, încât ultimul loc în care aș fi vrut să fiu era vestiarul în care se aflau coechipierii lui Eriksen. Pentu tot ce au făcut aseară, ei trebuie lăudați, în ciuda înfrângerii din fața debutanților Finlanda. Vizibil marcați de cât de aproape colegul lor de echipă a fost de moarte, aceștia au hotărât să ducă meciul la capăt, în pofida faptului că aceștia erau mai mult decât să ceară amânarea partidei. Tot respectul și admirația către tot lotul, în frunte cu Simon Kjaer, care nu l-a lăsat pe Christian să se înece și cu Kasper Schmeichel pentru toată susținerea oferită iubitei lui Eriksen pe toată perioada în care toată lumea se gândea la ce-i mai rău. Jucătorii danezi cât și cei finlandezi au dat dovadă de o decență ieșită din comun prin modul în care au însoțit targa pe care se afla colegul lor în drum spre ambulanță și prin faptul că au încercat să acopere o realitate tulburătoare chiar și pentru cei mai puțin sensibili.

Acțiunea promptă de aseară a medicilor a prevenit o tragedie și pentru asta cu toții le suntem îndatorați. Însă unde vom merge de aici înainte ? Care este cauza pentru aceste anomalii și cum putem să le prevenim ? Câte cazuri similare vor mai fi, până când această problemă va fi eradicată ? Cât despre Eriksen, ce se va întâmpla cu el? Pentru că, părerea mea, nu cred că el mai are un viitor în fotbal. Citeam declarațiile seleționerului danez, care spunea că jucătorul lui Inter ar vrea să reia antrenamentele cât mai repede. Din păcate, nu cred că acest lucru este verosimil. Așa că pentru binele tău și al familiei tale, Christian, nu merită. Cariera ta e de invidiat, dar să continui după ce ai privit moartea în ochi ar fi prea mult pentru orice atlet. Lipsa ta ar fi simțită, iar dacă tu asta îți dorești, cu toții îți dorim să te întorci în teren.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: