Fotbalul, eh?

Roller-coaster. Acesta ar fi cuvântul care ar descrie perfect sezonul lui Chelsea și emoțiile suporterilor într-un an istoric. Transferuri de sute de milioane de euro, schimbări de antrenori, eșecuri dezamăgitoare, puncte pierdute gratuit și totuși au ajuns aici, pe culmile fotbalului european.

În ciuda investițiilor serioase din vara lui 2020, nu mulți erau cei care credeau că Chelsea ar putea câștiga Uefa Champions League anul acesta. Iar cei curajoși s-au împuținat și mai tare când au văzut forma echipei sub comanda lui Frank Lampard în perioada de iarnă. Aceasta a cântărit decisiv în demiterea fostului mare mijlocaș, iar aducerea lui Thomas Tuchel, dat afară de PSG, era un no-brainer. Locul 9 în Premier League la venirea neamțului și cu un duel foarte dificil în Europa contra liderului Spaniei, Atletico Madrid, se anunța un sezon ratat pentru proiectul început de Roman Abramovich și Marina Granovskaia.

Dar, după 5 luni absolut fabuloase, echipa este la un alt nivel față de ultimele stagiuni. După ce au realizat băieții lui Tuchel în această primăvară, cred că putem spune că această Chelsea ar putea învinge orice echipă din lume, prezent sau trecut. Au arătat ce înseamnă spiritul albastru și amintesc de acele formații vest-londoneze din deceniul trecut care au câștigat atâtea trofee și au adus de partea lor atâția fani, printre care și pe mine. Finala de aseară a fost o bijuterie din punct de vedere tactic. Fiecare jucător a știut ce a avut de făcut și și-a îndeplinit sarcinile cu succes. Londonezii au dominat partida, limitând-o pe City la doar un singur șut pe spațiul porții lui Mendy. Mijlocașii au fost cu adevărat excepționali, N’golo Kante având una dintre cele mai bune prestații individiduale ale unui fotbalist din istoria recentă. În funcție de ce se întâmplă la Europene, acesta ar putea avea o șansă inclusiv la Balonul de Aur. În ofensivă, Mason Mount a avut un meci discret, dar a lovit când trebuia, dându-i un assist superb lui Kai Havertz pentru golul victoriei. Un moment incredibil, pe care germanul l-a meritat în urma unui sezon greu și în urma unei finale în care s-a zbătut enorm și care i-a făcut pe mulți dintre criticii săi să își recunoască eroarea de a-l contesta.

A fost o seară emoționantă. Să văd 7 jucători din propria academie ridicând cea mai prestigioasă cupă din fotbal a reprezentat un moment special. Să văd jucători precum Kante, Giroud, Azpilicueta și Thiago Silva obținând trofeul după care aleargă de atâția ani reprezintă dovada pură că niciodată nu trebuie să ne oprim din a visa. Prezența lui Roman Abramovich la finală a fost salutată de toți fanii lui Chelsea, dar omul căruia trebuie cu adevărat să îi mulțumim e Thomas Tuchel. Cel mai bun antrenor din lume la ora actuală, a demonstrat că cele 2 victorii din fața lui Guardiola din ultima lună și jumătate nu au venit din întâmplare. Catalanul a fost anihilat aseară, iar victoria lui Chelsea a fost meritată cu vârf si îndesat.

După 9 ani și un sezon cum n-a mai fost, a venit și #2. Indiferent de ce se va întâmpla de acum încolo, acești jucători vor intra în istoria clubului și îi vom aminti iremediabil cu plăcere. Ce noapte de vis ! Thank you, lads & Danke, Herr Tuchel !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: