Să îi dăm Cezarului ce e al Cezarului

Ce parcurs, ce sezon ! După dezafilierea din 2011, un deceniu de scandaluri și mersuri la tribunal, coroborat cu două promovări succesive, FC U Craiova a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc. Și cu ce stil !

După un an în care oltenii au arestat fotoliul de lider din Liga 2, aceștia au obținut joi promovarea matematică în primul eșalon pentru prima oară de la reînființare. Un singur punct pe stadionul care, dintr-un motiv sau altul, le-a fost interzis celor de la FC U , a fost suficient pentru a declanșa nebunia în rândul jucătorilor și a facțiunii importante de ultrași ce au susținut echipa încă din Liga 4.

O performanță imensă pentru familia Mititelu, care poate atrage o masă considerabilă de suporteri din oraș de partea sa în acest război al identității pe care îl au cu vice-campioana sezonului trecut. Pentru mine lucrurile sunt clare în ceea ce privește acest aspect, dar asta rămâne un subiect pentru altă dată. Ce vreau să cataloghez ca fiind cu adevărat important îm urma acestui rezultat este impactul pe care îl poate avea asupra Ligii 1. De mult devenit un campionat stagnant, care nu mai produce performanțe și unde echipele de la vârf au început să se complacă în mediocritate fără a le păsa de viitor și fără a investi sustenabil. Prin urcarea echipei lui Mititelu, situația se va schimba, date fiind resursele financiare ale clubului, cât ș i ambiția pe care conducătorii au afișat-o public în această săptămână.

Apariția unui rival va forța mâna echipelor aflate deja în prima divizie și astfel campionatul nostru se poate dinamiza. De asemenea, entuziasmul oltenilor, cunoscut de toată lumea, va aduce și spectatori în tribunele unui Ion Oblemenco ce își așteaptă adepții de peste un an. Universitatea sau nu, proiectul din Bănie trebuie felicitat, iar echipa lui Rotaru trebuie să simtă amenințarea concitadinilor. În numai 4 ani, aceștia au reușit să urce 3 divizii, iar acum se vor bate de la egal la egal cu cei mai buni, așa că cine știe în ce parte a Craiovei va ajunge titlul prima dată.

Una peste alta, o realizare notabilă pentru sportul doljean, care după aproape 20 de ani va avea 2 echipe diferite la startul unui sezon de primă ligă. Cu toate acestea, cel mai fericit din această ecuație trebuie să fie fondatorul clubului, Adrian Mititelu. După toate litigiile și probleme personale cu care s-a confruntat, merita această clipă de împlinire, fie ea și din spatele gratiilor. Se anunță un sezon pe cinste, cu o rivalitate ce ar putea defini generații și lupte la titlu. Un război ce se apropie de punctul cel mai fierbinte e aici și va trece o perioadă lungă de timp până se va rezolva. Să ne bucură de fotbal, căci spectacolul se găsește la orice nivel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: