Schimbarea la față

Este din nou speranță în Bănie. În urma a două victorii imense obținute în săptămâna mare, Oltenia a prins din nou culoare în obraji și crede în miracolul titlului cu numărul 5. După două remize în care echipa a părut de-a dreptul sleită a venit o replică total neașteptată. 6 puncte din disputele cu CFR și FCSB, echipele care păreau să îi complexeze pe alb-albaștrii, iar lupta la titlu pare dintr-odată reaprinsă.

Primul semnal de alarmă a fost la Cluj, unde, în ciuda unei reprize secunde din care oltenii nu meritau neapărat să scoată ceva, Craiova a reușit să învingă campioana și să reducă din diferența apăsătoare de 8 puncte dintre cele două. Dincolo de un meci care va fi amintit pentru atacurile fulminante lansate de ardeleni asupra lui Hațegan, a fost un impuls psihologic imens dobândit de formația lui Ouzounidis, care a reușit să triumfe într-un meci de luptă, lucru necaracteristic fostelor regimuri. Compacți în apărare, foarte bine organizați în apropierea propriei părți și cu un atac ce aștepta oricând plecarea pe contraatac, e puțin nedrept că lumea va uita această evoluție, în detrimentul unei conspirații plasate în spațiul public de adversarii din acea seară, care, sincer să fiu, nu își avea rostul. Punctele au rămas, capul lui Tudorie a dus sudul țării în delir, iar craiovenii se întroceau cu o victorie extrem de muncită în buzunar.

Însă tot acest efort ar fi fost în van dacă nu obțineau cele 3 puncte acasă în următroul meci. Ușor de zis, dar trebuie să ne amintim că oponentul de ieri seară a fost nimeni alta decât sperietoarea și cel mai puternic adversar din punct de vedere psihologic al oltenilor, FCSB. Liderul Ligii 1 la ora începerii meciului a venit pe Oblemenco după o înfrângere acasă cu Sepsi, care i-a făcut pe mulți să le pună pretențiile la titlu sub semnul întrebării. Așadar motivația roș-albaștrilor era la cote înalte. Dar într-un meci dominat de oaspeți, Craiova s-a dovedit, cel puțin pentru o seară, că a fost echipa mai inteligentă. O execuție fină și o gafă de portar au păstrat cele 3 puncte în Bănie și au dinamitat lupta la campionat. După un joc în care Bancu & Co. au arătat o voință și o unitate nemaivăzute până acum, suporterii au tot dreptul să se gândească la cel mai bun scenariu. Personal, sunt rezervat. Echipa a vândut multe gogoși de-a lungul vremii, dar trebuie să mărturisesc: devotamentul și spiritul arătat aseară după minutul 53 de gazde m-a impresionat.

Este incredibil ce schimbări pot apărea cu antrenorul potrivit. E la mintea cocoșului că ultimele două victorii nu ar fi venit niciodată sub comanda lui Papură sau a celorlalți predecesori ( poate în afară de Bergodi ). Pentru prima oară, Craiova a părut o formație matură, care dădea impresia că știe cum se câștigă partidele cu miză. Lupta nu s-a terminat însă. Universitatea este în aceeași situație ca acum câteva zile. Se află în continuare la un rezultat prost de dezastru. Astfel, victoria duminică la Călărași e vitală, dacă juveții vor să obțină ceva de la acest sezon. Pentru moment totuși, această îmbunătățire trebuie salutată în vederea unui campionat mai puternic. Să avem o luptă corectă, plină de fantezie și dramă și, binețînțeles, fotbal șampanie ! Paște Fericit !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: